Μαθητές Εσπ.ΕΠΑΛ: ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου
ΑΦΙΣΑ ΕΣΠ ΕΠΑΛ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Με αυτό το σύνθημα κλιμακώνουν και συντονίζουν τη δράση τους οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου, με απόφαση της έκτακτης Γενικής τους Συνέλευσης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τμήματα στα οποία σπουδάζουν κυρίως εργαζόμενοι, που έχουν ανάγκη το απολυτήριο αυτό για να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Στο ψήφισμα και στην απόφαση της γενικής συνέλευσης αναφέρονται τα εξής:

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί με σύνθημα «Ντροπή στα Υπουργεία, να κλείνουν τα Σχολεία», αγωνίζονται ακόμα και με καταλήψεις για το δικαίωμα κάθε μαθητή και μαθήτριας οποιασδήποτε βαθμίδας και εκπαίδευσης να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στις ειδικότητες που επιθυμούν χωρίς εμπόδια, χωρίς κίνδυνο κατάργησής τους, χωρίς εκπαιδευτικά κενά.
Η κυβέρνηση και ο υπουργός έχουν μεγάλο θράσος να λένε ότι τα σχολεία φέτος λειτουργούν κανονικά, χωρίς προβλήματα. Αυτό που ζούμε εμείς τώρα δείχνει πως είναι μεγάλοι ψεύτες!
Ως εργαζόμενοι και γονείς και ταυτόχρονα μαθητές του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου, σε μια παραμεθόρια και νησιωτική περιοχή, συμπαραστεκόμαστε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων χιλιάδων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών κατά της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, η οποία σταδιακά κλείνει τα σχολεία μας μέσα από τις συγχωνεύσεις, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τις καταργήσεις των ολιγομελών τμημάτων.
Με απόφαση της έκτακτης Συνέλευσή μας οργανώνουμε νέες κινητοποιήσεις. Κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τη δράση μας με τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑΛ της περιοχής μας.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ρόδος, 30-09-2017
Ο Γραμματέας Αρβανίτης Δημήτρης
Ο Πρόεδρος α/α Ροδίτης Μιχάλης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ

Η κυβέρνηση, ο υπουργός, αλλά και οι κατά τόπους υφιστάμενες δομές του Υπουργείου Παιδείας έχουν μεγάλο θράσος να λένε ότι τα σχολεία φέτος λειτουργούν κανονικά, χωρίς προβλήματα. Αυτό που ζούμε εμείς τώρα δείχνει πως είναι μεγάλοι ψεύτες!

Συγκεκριμένα:

· Εδώ και δύο (2) χρόνια δεν έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση και το Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους από τέσσερις (4) ειδικότητες του Ν.4186/13, με αποτέλεσμα:

α) να μην μπορούν να ασκήσουν καμιά από τις επαγγελματικές δραστηριότητες,

β) να κατηγορηθούν και να έχουν ποινικές κυρώσεις αν εργασθούν χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,

γ) να μην μπορούν να βρουν δουλειά και

δ) να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις προκηρύξεις (ΑΣΕΠ, ΟΤΑ)

· Έχουμε φτάσει τις αρχές του Οκτώβρη και τα εκπαιδευτικά κενά στο σχολείο μας προσεγγίζουν εβδομαδιαία τις 172 διδακτικές ώρες, με αποτέλεσμα τμήματα ειδικοτήτων και τομέων να υπολειτουργούν.

Άραγε τι τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες θα αποκτήσουμε; Τα Πτυχία μας θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις στους χώρους εργασίας μας; Πότε θα καλυφθούν αυτά τα κενά στο σχολείο μας;

· Από τα μέσα Ιούλιου επισκεφθήκαμε τόσο τον Περιφ. Δντη Εκπ/σης Ν. Αιγαίου όσο και τον Δντη Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δωδ/σου, από τους οποίους αποσπάσαμε προφορικές δεσμεύσεις για την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου μας.

Κι όμως, δεν δίστασαν να καταργήσουν μονομερώς το τμήμα της Γ τάξης Κομμωτικής με πέντε (5) μαθήτριες (εργαζόμενες), αφού δεν τό ’στείλαν για έγκριση προς το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας την ύπαρξη νόμου, ο οποίος μετέφερε την ειδικότητας της πρώην ΕΠΑΣ στο Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου.

· Εδώ και μια (1) εβδομάδα, συνεχίζει η αβεβαιότητα για την λειτουργία του τμήματος της Γ τάξης Ψυκτικών με πέντε (5) μαθητές (εργαζόμενους), παρόλο που μετά από πιέσεις το Υπουργείου Παιδείας έδωσε έγκριση μόνο για το τμήμα της Γ τάξης Κατασκευών.

Το Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου, είναι η μοναδική επιλογή για όλους εμάς που εργαζόμαστε, που είμαστε μακροχρόνια άνεργοι, που ανεξαρτήτως ηλικίας προσπαθούμε είτε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας είτε να αποκτήσουμε επαγγελματικά δικαιώματα … μια διέξοδο στην αγορά εργασίας.

Αγωνιζόμαστε για:

Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ (Ημερήσια & Εσπερινά). Καμία κατάργηση τμήματος ειδικότητας ή Τομέα.
Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία μας με μόνιμους διορισμούς.
Επαρκή κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων μας.
· Άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε εκκρεμείς ειδικότητες του Ν.4186/13

Προχωράμε σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Πέμπτη 05 Οκτώβρη και ώρα 12:00 στην Δ/νση Β’/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου καλώντας τους μαθητές και τους συλλόγους εκπαιδευτικών όλων των ΕΠΑΛ με τα αντίστοιχα αιτήματά τους. Εάν δεν πάρουμε απαντήσεις, κλιμακώνουμε συλλογικά τις κινητοποιήσεις μας, ακόμα και με καταλήψεις με σύνθημα:

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ρόδος, 30-09-2017
Ο Γραμματέας Αρβανίτης Δημήτρης
Ο Πρόεδρος α/α Ροδίτης Μιχάλης