Δεν υπάρχει παράδεισος με μοντέλο μεσαίωνα

Συνέντευξη του Βαγγέλη Σιγάλα,  Περιφερειακού Συμβούλου με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην εφημερίδα ” Ο Λόγος των Κυκλάδων”

ΕΞΩ από τα δόντια τα είπε ο περιφερειακός σύμβουλος της Σαντορίνης Βαγγέλης Σιγάλας, κάνοντας λόγο για έναν σημερινό εργασιακό μεσαίωνα και έναν παράδεισο για τους εργαζόμενους που δεν υπάρχει.

ΜΕΤΑΞΥ άλλων, έκανε αναφορά και στον περιφερειάρχη, αλλά και σε αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικεντρώνοντας στο σημείο αυτό την αναφορά του στα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι σε ορισμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, για τις οποίες πίστευαν ότι θα βρούνε τον εργασιακό παράδεισο, αλλά βρήκαν έναν νέο μεσαίωνα.

ΝΑ τι ακριβώς είπε ο Βαγγέλης Σιγάλας: «Έρχεται ο περιφερειάρχης ο Γιώργος Χατζημάρκος και λέει πως ό,τι λεφτά έχει, λες και είναι λεφτά του πατέρα του, θα τα δώσει για τη διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος.

ΠΟΙΟΙ θα ωφεληθούνε από αυτό; Οι ξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρείες, οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες και τα αεροδρόμια.Αυτοί θα πληρώσουν κανένα φράγκο για τη διαφήμιση;

ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, έχουν τους εργαζόμενους στα τουριστικά επαγγέλματα που αντί να μεγαλώνει η πίτα τους, ο μισθός τους και να γίνονται καλύτεροι οι όροι επιβίωσης και εργασίας, απεναντίας χειροτερεύουν.

ΣΤΙΣ 20 Ιουλίου είχανε απεργία οι απασχολούμενοι σε τουριστικά επαγγέλματα. Κάναμε περιοδεία σε διάφορα ξενοδοχεία.

Μιλάμε για γαλέρα. Μιλάμε για πραγματικό μεσαίωνα.

ΔΕΝ υπάρχει πλέον 8ωρο. Πάνω από 13 ώρες και ο μισθός πετσοκόβεται όσο γίνεται ακόμη περισσότερο. Μην πούμε γι’αυτό που λένε ότι προσφέρουν σε κάθε εργαζόμενο στέγη.

ΠΗΓΑΜΕ σε ξενοδοχείο και είδαμε να έχουνε χωρίσει με γυψοσανίδα τα δωμάτια του ξενοδοχείου στο υπόγειο και έμεναν τρεις με τέσσερις εργαζόμενοι σε καθένα. Για να μπεις μέσα κρατούσες τη μύτη σου.

ΑΥΤΟΣ είναι ο παράδεισος στη Σαντορίνη που είδαμε εμείς με τα μάτια μας. Και βέβαια πάντα ο φόβος και η απειλή “Αν θέλεις. Αν δεν θέλεις, κοίτα πόσοι περιμένουνε απέξω”.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρόκειται ο εργαζόμενος να περιμένει κάτι το καλό, όταν η γενική τους στρατηγική είναι να κοιτάξουνε πώς θα μπουκώσουνε περισσότερο το μεγάλο κεφάλαιο και τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και δεν τους ενδιαφέρει ο εργαζόμενος.

ΟΣΟ πετσοκόβουν τον εργαζόμενο και δεν βελτιώνεται ηποιότητα δουλειάς και ο μισθός του δεν πρόκειται να δούμε Θεού πρόσωπο όταν η μια Κυβέρνηση με αυτές τις συλλογιστικές αντικαθιστά η μία την άλλη και αλληλοκοροϊδεύουν τον εργαζόμενο.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μια ριζική αλλαγή και μια ανατροπή του συστήματος και του βάρβαρου καθεστώτος που επικρατεί με την βάρβαρη καπιταλιστική ανάπτυξη».

ΠΕΡΑΝ αυτού, ο περιφερειακός σύμβουλος αναφέρθηκε και στην ανισότητα που επικρατεί στο φορολογικό μας σύστημα,κάνοντας γνωστό πως εκείνοι οι οποίοι απασχολούνται με την κάθε λογής κρουαζιέρα, απαλλάσσονται κάθε φορολογίας:

ΤΙ ΕΙΠΕ ακριβώς; «Όλα τα σκάφη και τα κότερα που γυρίζουνε μέσα στην Καλντέρα και από νησί σε νησί κάνοντας κρουαζιέρα,όλα τους τα κέρδη είναι αφορολόγητα. Δηλαδή, ενώ δηλώνονται κανονικά τα εισοδήματα και δεν τους επιβάλλεται ούτε ένα ευρώ φορολογία. Δηλαδή δεν τους παρέχουν απλά και μόνο προνόμια,αλλά και με τη Βούλα της Βουλής τους φοροαπαλλάσσουν!

ΕΙΜΑΣΤΕ σε κατάστημα στην Άνω Σύρο και ήλθαν δυο κοπέλες να ελέγξουν τον καταστηματάρχη αν έχει κόψει δυο αποδείξεις και καλά έκαναν, αλλά αυτούς (στην κρουαζιέρα) τους έχει ελέγξει κανένας; Δηλαδή ξεζουμίζουνε τον συνταξιούχο και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και από την άλλη αφήνουνε ανεξέλεγκτο το μεγάλο κεφάλαιο».

ΑΥΤΑ συμβαίνουν σε μια ευνομούμενη κοινωνία στην οποία,κατά πάγια ταχτική, την πληρώνουν οι αδύναμοι και οι μη έχοντες και κατέχοντες, ενώ αντίθετα ευνοούνται οι έχοντες και κατέχοντες (ακόμα και σκάφη κρουαζιέρας), γιατί δεν υπάρχουν πολλοί σαν τον Βαγγέλη Σιγάλα να υψώσουν μια συνεχή καταγγελτική φωνή διαμαρτυρίας, ώστε να υπάρξει κάποτε η δικαιοσύνη, την οποία η κάθε Κυβέρνηση υπόσχεται, αλλά την στηρίζει μόνο όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχει παράδεισος

με μοντέλο μεσαίωνα

Ιωάννης__

Αναδημοσίευση από εφημερίδα “ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ”