Πλημμύρες από τη νεροποντή στη Κω – Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

πλημμύρες στη Κω

Λαϊκή ΣυσπείρωσηΠροβλήματα προκάλεσε η νεροποντή που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην Κω, αφού προκλήθηκαν πλημμύρες στην περιοχή Καρδάμαινα.

Εξαιτίας της νεροποντής δημιουργήθηκε χείμαρρος ανάμεσα σε δύο ξενοδοχεία, ο οποίος παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Συνολικά 10 με 15 οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, τα οποία συγκρούστηκαν μεταξύ τους, ενώ ο χείμαρρος κατέβασε και πολλά φερτά υλικά.

Πολλά οχήματα εγκλωβίστηκαν από τα φερτά υλικά (χώματα, πέτρες, ξύλα και λάσπη).

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Κω αναφέρει: 

“Από τη μια να λαχταράς να βρέξει και από την άλλη να φοβάσαι μην πνιγείς

Αυτή είναι  η κατάληξη των έργων όλων όσων σήμερα μιλάνε για την Κω του τουρισμού, της ανάπτυξης των υψηλών (οικονομικών) δεικτών!

Τα προβλήματα που προκύπτουν μετά απο φυσικά φαινόμενα ,σεισμών, πυρκαγιάς ,βροχής θα μπορούσαν  σήμερα να αποφευχθούν αρκεί να σχεδιαστούν και γίνουν τα ανάλογα έργα.

Τα αντιπλημμυρικά-αντισεισμικά-αντιπυρικά έργα όμως ποτέ δεν ήταν επιλέξιμα . Είτε για τις Δημοτικές Αρχές που πλειοψηφούν τα τελευταία χρόνια στον Δήμο είτε για τις κυβερνήσεις και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούν ,με το σταγονόμετρο , Δήμους και Περιφέρειες.

Οι πολιτικές τους ευθύνες είναι τεράστιες κάθε φορά που υπερψηφίζουν για χάριν της τουριστικής ανάπτυξης,της ελεύθερης οικονομίας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας ,επεκτάσεις ξενοδοχειακών μονάδων, αλλαγή χρήση γης και αιγιαλού,  κάλυψη ρεμάτων κοκ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω δεν θα παύσει να προτείνει έργα και δράσεις για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους, για την δική τους ολόπλευρη ανάπτυξη.

Καλούμε τους κατοίκους να  μην εμπιστεύονται πια τις πολιτικές  δυνάμεις που ευθύνονται για τα πολλά προβλήματα που έχουν . Να μην τους δώσουν κανένα περιθώριο να παίξουν με τις ζωές  τους

Να απαιτήσουν έργα  που χρειάζονται το νησί και ο λαός τους και όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες.”

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

25/10/18