Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Κυριακή 21 Οκτώβρη

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΥΛΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 10.30Π.Μ.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

 

            ΘΕΜΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ             ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ του Σωματείου μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς σε Γενική Συνέλευση

Καμία επανάπαυση, κανείς εφησυχασμός, καμία αναμονή

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας

Καθημερινά όλη αυτή την περίοδο, γίνεται έντονη προσπάθεια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τη ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και από τους εργοδότες, τον ΣΕΒ και τους βιομήχανους του κλάδου μας, να μας παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο, να μας καθησυχάσουν ότι θα «βελτιωθεί η ζωή μας», μας λένε «μην αγωνίζεστε, μην παλεύετε».

Όλοι μαζί πανηγυρίζουν για «το τέλος των μνημονίων», ότι «βγαίνουμε στις αγορές», ότι η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική, ο κλάδος μας στοχεύει στην εξωστρέφεια.

Πρόσφατα η κυβέρνηση επικύρωσε τον Νόμο καρμανιόλα Αχτσιόγλου – Βρούτση που καθορίζει τον κατώτατο μισθό χωρίς νέα κέρδη για το κεφάλαιο, σημαίνει ζεστό χρήμα από επιδοτήσεις, σημαίνει νέες φοροαπαλλαγές διαπραγματεύσεις αλλά με υπουργική απόφαση και που προβλέπει ότι όποιες αυξήσεις πιθανόν δοθούν αυτές θα καθορίζονται με βάση την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και με γνώμονα το συμφέρον των βιομηχάνων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Προσπαθεί να καλλιεργήσει ελπίδες και προσδοκίες στους εργαζόμενους, κρύβοντας ότι η ανάπτυξη έχει ταξικό πρόσημο. Ότι ανάπτυξη σημαίνει, ενώ για εμάς τους εργαζόμενους όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια παραμένουν σε ισχύ και νέα έρχονται να προστεθούν, όπως η μείωση του αφορολόγητου.

  Απαντάμε με απεργία στις 8 Νοέμβρη στο νέο κύκλο ψεμάτων και αυταπατών που έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μιλάει για υποχρεωτικότητα και επέκταση των κλαδικών συμβάσεων ενώ στον κλάδο δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση.

  Απαντάμε με απεργία στις 8 Νοέμβρη στην κυβέρνηση για την απόρριψη στη Βουλή της πρότασης 530 συνδικάτων για κατώτερο μισθό 751 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

     Απαντάμε με απεργία στις 8 Νοέμβρη και στον εμπαιγμό της εργοδοσίας (δηλώσεις Κορκίδη, πρόεδρος ΕΣΕΕ), ¨η αύξηση θα πρέπει να γίνει σταδιακά και σε διάστημα 3 ετών ώστε από 1/1/2022 ο κατώτατος μισθός να επανέλθει στα 751 ευρώ.

  Ακόμα και αυτή η σταδιακή αύξηση θα υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ¨να μην προκληθούν ισχυρά σοκ στην αγορά¨ όπως απαιτεί ο ΣΕΒ και ζητάει με νόμο την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών από την εργοδοσία (δηλ. Ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μισθού μας , γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές είναι κομμάτι του μισθού μας).

  Τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο πληρώνουμε το τίμημα μιας ανελέητα αντιλαϊκής πολιτικής για να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

   Η ¨επιστροφή στην κανονικότητα¨ που επικαλείται η κυβέρνηση για μας τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο εξακολουθεί να είναι η ίδια κόλαση μες στους χώρους εργασίας (ατομικές συμβάσεις εργασίας, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, δουλεμπορικά, εντατικοποίηση, δουλειά και τις Κυριακές, ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας, εξαγορές, θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, συγχωνεύσεις, λουκέτα,απολύσεις. Έξω από το χώρο δουλειάς ακρίβεια, υπερφορολόγηση, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ανύπαρκτος ελεύθερος χρόνος για μας και τα παιδιά μας, ανύπαρκτη δημόσια υγεία και περίθαλψη, ανύπαρκτη δημόσια παιδεία, αθλητισμός , πολιτισμός.

  Δεν ανεχόμαστε πλέον την αντεργατική πολιτική και την κοροϊδία κυβέρνησης-εργοδοσίας.

  Η Γενική Συνέλευση πρέπει να είναι μαζική, να μετρήσει βήματα μπροστά στην οργάνωση της πάλης μας, στην οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης για τις 8 Νοέμβρη, για αντεπίθεση αντίστοιχη με το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε.

  Αντί αναμονής, ψεμάτων και αυταπατών εμείς επιλέγουμε τον αγώνα με σύνθημα μας ¨μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων¨.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

  Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.                                    Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

  Μέτρα υγείας  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλειμμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.

  Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

  Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεϊκές οικογένειες.

  Αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

  Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας ένα τεράστιο αμερικανονατοικό στρατόπεδο. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάζει το λαό μας όλο και πιο βαθιά στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

 Θα μας βρουν απέναντι τους, θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους.

Ισχυροποιούμε το κλαδικό μας σωματείο, παίρνουμε μέρος στην γενική μας συνέλευση, οργανωνόμαστε και παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει.

 Όλοι στη Γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτώβρη στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου

 ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

 

                                                                                                          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ