Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Ρόδου αυτή τη Κυριακή

Αλέκα Παπαρήγα στη Ρόδο
Αλέκα Παπαρήγα στη Ρόδο
Από την προηγούμενη επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στη Ρόδο

ΣΤΗ ΡΟΔΟ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη

Θα μιλήσει στις 8:30μ.μ. στο θερινό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΚΝΕ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

Η παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα στις φετινές φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ που θα γίνουν στο ΡΟΔΟΝ , αναδείχνει την ιδιαίτερη σημασία που έχουν για φέτος τα φεστιβάλ που οργανώνει η νεολαία του ΚΚΕ σε 100άδες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας το 1968 στην καρδιά της στρατιωτικής δικτατορίας.

Ο δρόμος που άνοιξε και ανοίγει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, η δράση των κομμουνιστών και κομμουνιστριών σε όλη την ιστορία, ο ηρωισμός και οι θυσίες τους, χθες και σήμερα, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη σημερινή γενιά και τις ερχόμενες.

Αυτή η ιστορική αγωνιστική διαδρομή συνεχίζεται και σήμερα, μέσα από τους αγώνες του ΚΚΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας που δίνει πάντα δυναμικά το παρών της, για να εξασφαλιστεί για τους νέους και τον εργαζόμενο λαό μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αναψυχή.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7:30 μ.μ. και θα περιλαμβάνει επίσης:

  • Χαιρετισμό από στέλεχος της Τ.Ο. Ρόδου της ΚΝΕ
  • Συναυλία με το νεανικό συγκρότημα “Bring me the lighter”,
  • Αφηγηματικό Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ
  • Παραδοσιακό ροδιακό γλέντι με την Χριστίνα Κόζα