Τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στη Ρόδο που λήγει το Δεκέμβρη του 2018, ζητούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποίησαν κινητοποίηση για το θέμα στην πλατεία Δημαρχείου.
Να βρεθεί λύση με μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων τονίζει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για τη λήξη της λειτουργίας της επιχείρησης τέλος του χρόνου, θέλουμε να τονίσουμε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η μόνη λύση που διασφαλίζει την συνεχή συνεισφορά τους στο τομέα της πρόληψης φυσικών καταστροφών, αλλά και το τέλος της μακροχρόνιας ομηρίας τους, είναι η μεταφορά όλων των εργαζομένων σε μόνιμες οργανικές θέσεις -δημοσίων ή δημοτικών- υπηρεσιών πολιτικής προστασίας με νομοθετική ρύθμιση.
Οποιαδήποτε παράταση της λειτουργίας της εταιρείας, ή άλλη λύση στην κατεύθυνση της προσωρινής διαχείρισης της σημερινής κατάστασης, θα διαιωνίσει την ομηρία των εργαζομένων και θα μονιμοποιεί το τραγικό έλλειμμα σε υπηρεσίες για πρόληψη φυσικών καταστροφών.
Η διαρκής ομηρία των εργαζομένων στην εταιρεία “ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ” δεν είναι άσχετη με την εγκληματική πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο τομέα της προστασίας της ζωής του λαού και της περιουσίας του.
Οι φυσικές καταστροφές δεν συμβαίνουν μόνο το καλοκαίρι. Οι ανάγκες είναι υπαρκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και απαιτούνται υπηρεσίες κατάλληλα προετοιμασμένες με τεχνικά μέσα και εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε ν’ ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς.
Όλα τα έργα της αντιπυρικής προστασίας, της αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, για να χρηματοδοτηθούν, μπαίνουν πρώτα στη ζυγαριά “κόστους – οφέλους”, κρίνονται πρώτα ως προς την οικονομική τους απόδοση για το κεφάλαιο και μετά ιεραρχούνται. Αυτές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζει το κράτος ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει με την ίδια του τη ζωή, τις ελλείψεις υποδομών και προσωπικού για την ασφάλεια της ζωής του.
Η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ο δήμος και η περιφέρεια γνωρίζουν πολύ καλά τις ανεπάρκειες στο προσωπικό, στα μέσα και στις υποδομές που απαιτούνται για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στο νησί της Ρόδου.
Έχουν τεράστια ευθύνη για τη διαιώνιση της ομηρίας των εργαζομένων, αλλά και της υποβάθμισης των υπηρεσιών για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.
Είναι ζήτημα των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος η διεκδίκηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την προστασία του λαού από τις φυσικές καταστροφές, βάζοντας κύρια στο στόχαστρό τους την πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό των επιχειρηματικών κερδών»