Κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα με δεκάδες νεκρούς

κατάρρευση γέφυρας Γένοβα

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «Υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια στη Γένοβα», μεταδίδουν ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης για την κατάρρευση οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α10 στη Γένοβα.

Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας δήλωσε ότι υπάρχουν «δεκάδες νεκροί», μετέδωσε το ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Adnkronos».

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης πως είναι πιθανό να υπάρχουν θύματα μετά την κατάρρευση της γέφυρας γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky Italia» πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

Ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι δήλωσε σε μήνυμά του στο «Twitter» πως «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία αυτό που φαίνεται πως είναι μια τεράστια τραγωδία».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Reuters»)