Δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε αυτοκίνητο στη Παλιά Πόλη

έπεσε δέντρο

Σοκαρισμένοι αντίκρισαν σήμερα οι περίοικοι της οδού Ορφέως στη Παλιά Πόλη το τμήμα ενός τεράστιου δέντρου να έχει καταπλακώσει πέφτοντας, ένα αυτοκίνητο .  Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το γεγονός στο νησί, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ευθύνη κυρίως βαραίνει τη Δημοτική Αρχή, γιατί όχι μόνο ανέχεται την διάλυση της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου, αλλά την απαξιώνει συνειδητά αναθέτοντας έργα σε ιδιώτες. Η υποστελέχωση της υπηρεσίας πρασίνου είναι σήμερα σε τέτοιο σημείο, ώστε ο αριθμός των εργαζομένων για όλο το νησί, να είναι πολύ μικρότερος και από αυτόν που είχε ο πρώην Δήμος Ροδίων μόνος του. Είναι αδύνατον να συντηρηθεί το πράσινο, τα πάρκα, να γίνουν τα απαραίτητα κλαδέματα και ο καθαρισμός, όταν έχεις τέσσερις  κλαδευτές για όλο το νησί, ανθοκηπουρούς και εργάτες που δεν ξεπερνούν τους είκοσι.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση όπως και οι τοπικοί άρχοντες επιμένουν στη ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών των δήμων για να πληρώνει ο κόσμος -πέρα από το γεγονός ότι ήδη τις υπηρεσίες αυτές τις πληρώνει μέσα από τη ληστρική κρατική φορολογία- επιπλέον τέλη για κάθε υπηρεσία που παρέχεται από το δήμο. Εξάλλου στο νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1, υπήρχε διάταξη που προέβλεπε ανταποδοτικότητα και στο Πράσινο.  Η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα έφερνε αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη πάνω από 50%, αλλά μπροστά στις οξύτατες αντιδράσεις το μέτρο απεσύρθη προσωρινά μέχρι νεωτέρας!

Παραδείγματα στη Ρόδο έχουμε πολλά για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου. Κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, υποβαθμισμένες και πανάκριβες υπηρεσίες για το λαό.

Ασφαλή συμπεράσματα βγάζει κανείς και γι’ αυτούς που όλο αυτό το διάστημα σε Δήμο και Περιφέρεια διατυμπάνιζαν ως εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη προς όφελος “του τόπου”, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στο βωμό αυτής της ανάπτυξης θα θυσιάζονται οι πραγματικές ανάγκες του λαού για προστασία της περιουσίας του, της ασφάλειάς της ίδιας του της ζωής και των δικαιωμάτων του.

Φρένο  λοιπόν σε αυτές τις αντιδραστικές ανατροπές που μας τσάκισαν μέχρι τώρα, αντίσταση- αντεπίθεση σε όλα όσα  σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα τόσο στο κράτος όσο και στους δήμους και στις περιφέρειες.