Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά

τουρνουά μπάσκετ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά, στο κλειστό γήπεδο Κρεμαστής της Ρόδου. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή με πάνω από 30 παιδιά ηλικιών 13 έως 17 και τις ομάδες τους. Μαζί με το τουρνουά πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός τριπόντων για τις ηλικίες 13-15 και 15-17.

Το παρόν έδωσε το παράρτημα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Συμβουλευτικό Κέντρο Ρόδου, όπου διένειμε σχετικό υλικό στα παιδιά.

Ενώ έγινε ομιλία από την Γιακαλη Χρυσούλα, στέλεχος της ΚΝΕ, χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«…Οι χρήστες ναρκωτικών ξεκινούν στην ηλικία των 13 έως 15 ετών, ενώ ως επί το πλείστον οι χρήστες είναι άνδρες και άνεργοι σε ποσοστό 57,4%. ….

Αυτοί που σε κάνουν δούλο του 21ου αιώνα θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά, υποστηρίζουν τον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», προπαγανδίζουν τη «ναρκοκουλτούρα» και τη λογική του «μικρότερου κακού». Κρύβουν ότι η αιτία της χρήσης και της εξάρτησης είναι πρώτα από όλα κοινωνική, είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζουν.

Από την άλλη πλευρά, η ελεύθερη χρήση ναρκωτικών αποτελεί πηγή κέρδους για όσους δραστηριοποιούνται στο παράνομο εμπόριο, αλλά και για όσες φαρμακοβιομηχανίες ασχολούνται νόμιμα με την παραγωγή οπιοειδών. Τα ναρκωτικά εξαπλώθηκαν στον καπιταλισμό, καθώς πολλά από τα πιο καταστροφικά, όπως η κοκαϊνη και η ηρωίνη, λανσάρονταν ως φάρμακα (κάτι που γίνεται τώρα με την κάνναβη). ….»

Η ίδια συνέχισε:

«Ενάντια σε όσους θέλουν μια κοινωνία με ελεύθερα τα ναρκωτικά, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά. Πρωτοστατούμε στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, γιατί παλεύουμε ενάντια στον ίδιο τον καπιταλισμό και τους καταναγκασμούς που επιβάλλει στον άνθρωπο. Δίνουμε ιδιαίτερο αγώνα για την ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης, για την επανένταξη των χρηστών στην κοινωνική ζωή και την ολόπλευρη στήριξη κρατικών δομών πρόληψης-απεξάρτησης-κοινωνικής επανένταξης.

Η ΚΝΕ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ με την χρήση ναρκωτικών ουσιών και την περιθωριοποίηση ενός μέρους του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Η ΚΝΕ θα καλεί πάντα τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό ό,τι ρημάζει τις ζωές τους. Να ονειρεύονται μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ελεύθερους ανθρώπους, όπου καθένας θα μπορεί να βιώνει τα όνειρά του αληθινά και όχι να ζει, μέσω ουσιών, χίμαιρες που καταλήγουν στην καταστροφή του ίδιου, αλλά και όλης της κοινωνίας.»

Κλείνοντας:

«Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε για μια ακόμη φορά, όλοι μαζί, ότι δε θέλουμε ζωή με δόσεις, θέλουμε ζωή ολόκληρη. Όχι σε όλα τα ναρκωτικά.»

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 στο κεντρικό Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ.

Τ.Ο. Ρόδου