Τραγικός ο μέχρι στιγμής απολογισμός των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών (ΦΩΤΟ)

φωτιά Ραφήνα

Όλο και πιο τραγικός γίνεται ώρα με την ώρα ο απολογισμός από τις πυρκαγιές στην Αττική, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων, ενώ παραμένει υψηλός ο αριθμός των τραυματιών. Η φωτιά εξακολουθεί να καίει στην Καλλιτεχνούπολη αφήνοντας πίσω της θάνατο και εικόνες ολικής καταστροφής, αποκαΐδια, κατεστραμμένα σπίτια, αυτοκίνητα, καμένα δάση.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση οι νεκροί στην Ανατολική Αττική έχουν φτάσει τους 50, ενώ έχουν γίνει 15 κλήσεις στο 199 για αγνοούμενους…

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν. Οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν εφιαλτικές στιγμές πέφτοντας στη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες, καθώς δεν είχαν καμία οδό διαφυγής.

Επίσης, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο αριθμός των τραυματιών είναι 172, εκ των οποίων 156 ενήλικες από τους οποίους οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένοι και 16 παιδιά.

Από την πρώτη στιγμή, κλιμάκια του ΚΚΕ βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες.

Το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους και για αγνοούμενους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

ΠΗΓΗ:902.gr