Ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική

τραγωδία πυρκαγιά ερώτηση

Σοκάρουν οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές

Αντιμέτωποι με μία ανείπωτη τραγωδία είναι οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, που με δραματικό τρόπο πληρώνουν το «τίμημα» της παντελούς έλλειψης μέτρων αντιπυρικής προστασίας. Ο θάνατος και η καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά -η οποία συνεχίζεται- επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για έγκλημα με ένοχο την πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, που έγινε το πρωί της Τρίτης 24 Ιούλη, μέχρι στιγμής οι νεκροί από την πυρκαγιά σε περιοχές της Α.Αττικής  ανέρχονται στους 49.

25 από τα θύματα βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, οι τραυματίες ενήλικες ανέρχονται σε 156, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι, ενώ υπάρχουν και 16 τραυματισμένα παιδιά, χωρίς η ζωή τους να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τα κύρια μέτωπα παραμένουν στην Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου όπου επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 19 εθελοντές πυροσβέστες και 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ εναέρια επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Επίσης στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, όπου επιχειρούν 74 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο, εθελοντικά οχήματα, οχήματα των ΟΤΑ και του Στρατού, καθώς και 5 ελικόπτερα.

Ακόμη ενεργά μέτωπα πυρκαγιών έχουμε στην περιοχή Βρύσες Χανίων, στην Κοκκίνη Λάρυμνας Δήμου Λοκρών και στο Χλωμό Φθιώτιδας.

Σε σχέση με το αίτημα συνδρομής από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, με C – 130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα φτάσουν στην Αθήνα 60 πυροσβέστες από την Κύπρο, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης θα συνδράμουν και 2 αεροσκάφη από την Ισπανία.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κάλεσε τους συγγενείς των αγνοουμένων στις πυρκαγιές να τηλεφωνούν στο τηλέφωνο 199 της Πυροσβεστικής για να δώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες.

Επισημαίνεται ότι εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους.

πηγή:902.gr