Ηλεκτροπληξία υπέστη 59χρονος συμβασιούχος της ΔΕΥΑ Καλύμνου

εργατικό ατύχημα ηλεκτροπληξία Κάλυμνος

εργατικό ατύχημα ηλεκτροπληξία ΚάλυμνοςΘερίζουν τα εργατικά ατυχήματα στους συμβασιούχους των ΟΤΑ, που μέσα μόνο στην τελευταία τριετία έχουν συμβεί πάνω από 30 θανατηφόρα στους Δήμους.

Το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 9 Ιούλη 2018 στην Κάλυμνο, όταν 59χρονος συμβασιούχος εργαζόμενος της  Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης υπέστη ηλεκτροπληξία, δεν είναι άσχετο με τις επικίνδυνες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στους χώρους των ΟΤΑ, κυρίως τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 59χρονος εργαζόταν με συνεργείο της ΔΕΥΑΚ, στη νέα παραλιακή, σε έργο αποκατάστασης καναλιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου.

Στην προσπάθειά του να κόψει κάποιο ξύλο με ηλεκτρική σέγα, γλίστρησε και έπεσε στο παρακείμενο φρεάτιο με νερά και υπέστη ηλεκτροπληξία από καλώδιο μπαλαντέζας που έδινε ρεύμα.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλύμνου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο επειδή η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη, πρόκειται να διακομιστεί για να νοσηλευτεί για περαιτέρω παρακολούθηση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.