“Πράξη ευθύνης” κατά τον Περιφερειάρχη, ο συμβιβασμός με τα αντιλαϊκά μέτρα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΔελτίο τύπου

Για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη κατά τη συνάντησή του με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ρόδου

Στην καθολική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι τόσα χρόνια, δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος και οι μηχανισμοί του, προσπαθούν να υπονομεύσουν και να συκοφαντήσουν τους δίκαιους αγώνες τους χαρακτηρίζοντάς τους, ως «συντεχνιακούς», υποδαυλίζοντας έτσι τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να εφαρμοστεί χωρίς αντίσταση  η αντιλαϊκή πολιτική.

Ως γνήσιος εκφραστής αυτής της πολιτικής ο κ. Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου, με αφορμή την «ενημέρωση» από τα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ρόδου, ότι δεν θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου τους ενάντια στα μέτρα της 4ης αξιολόγησης, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «πράξη ευθύνης», «απόφαση υψηλού συμβολισμού και αξίας» και «φανερώνει ότι το συντεχνιακό συμφέρον δεν είναι μονόδρομος».

Οι αποδέκτες των δηλώσεων αυτών δεν είναι μόνο οι ταξιτζήδες –τους οποίους τα μονοπώλια δεν εξαιρούν από την εξόντωση-, αλλά όλοι εκείνοι οι άνθρωποι του μόχθου που δεν μπορούν ν’ αντέξουν άλλο αυτό το βάρος των μέτρων και θέλουν ν’ αντισταθούν. Στέλλει το κατάλληλο μήνυμα και στους επιχειρηματικούς ομίλους της περιοχής μας, κυρίως τους τουριστικούς, εκφράζοντας αυτούσια τις επιθυμίες τους για σιγή νεκροταφείου παντού, όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν. Αν για το κεφάλαιο λοιπόν και τους τοπικούς εκφραστές του  «υψηλός συμβολισμός» είναι να υποκύψουμε αδιαμαρτύρητα στην επιθετικότητα της κυβέρνησης, για το λαό, όχι μόνο «συμβολικό» αλλά και ουσιαστικό είναι να δώσει τη δική του αποφασιστική απάντηση, βάζοντας μπροστά τις δικές του ανάγκες.

Ρόδος 15/06/2018