Διήμερη περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη στη Ρόδο

Συντυχάκης Μανώλης

ΚΚΕΟ βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στη Ρόδο τη Κυριακή και Δευτέρα, 17 και 18 Ιούνη.

Στη σχετική ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ επισημαίνονται τα παρακάτω:

“Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν, δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να πάρουν όλα όλα εκείνα τα βάρβαρα μέτρα, για να πληρώσει ο λαός  την καπιταλιστική κρίση και όχι το κεφάλαιο που την δημιούργησε.

Ως γνήσιοι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων και παρά τις κοκορομαχίες και τις αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα για να στηριχθεί η ανάπτυξή τους με θυσίες δίχως τέλος για το λαό.

Όλες τις ανατροπές στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα τις βάφτισαν «μεταρρυθμίσεις» για να βγούμε δήθεν από τα μνημόνια, να βγούμε από το «τούνελ», να έρθει η ανάπτυξη που τάχα θα ωφεληθούν όλοι, μονοπώλια και εργαζόμενοι, απαιτώντας τη λαϊκή συναίνεση.

Παράλληλα δεν σταματούν να δίνουν όρκους στο κεφάλαιο, τους δανειστές, τους βιομήχανους και τη μεγαλοεργοδοσία ότι «δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω», εννοώντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν ν΄ανακτήσουν οι εργαζόμενοι τις απώλειες και τα δικαιώματα που τσάκισαν με την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Η κατάσταση για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, είτε στη φάση της ανάπτυξης είτε στη φάση της κρίσης, επιδεινώνεται.

Οι αντιθέσεις οξύνονται επικίνδυνα, ανάμεσα σε ομίλους, κράτη και ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ακόμα και στο εσωτερικό τους.

Τα σχέδια της ΕΕ και των ΗΠΑ για ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων, στα οποία η κυβέρνηση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και η μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ,  εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το λαό. Για τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων και την ανάπτυξη των επενδύσεών τους, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό να εμπλέξει τη χώρα και το λαό στον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου για το μοίρασμα των πηγών ενέργειας και των δρόμων εμπορίου ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη.

Στη περιοχή μας οι συνέπειες αυτής της πολιτικής, μέσα κι έξω από τη χώρα, εκφράζονται από το μεγαλύτερο έως και το πιο μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως Ροδιακός λαός.

Από τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, το γκριζάρισμα νησιών, μέχρι και στο πως θα πληρωθεί η ΔΕΗ, οι λογαριασμοί, οι ατέλειωτες δόσεις και ρυθμίσεις.

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, θα συζητήσει με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού αυτά τα προβλήματα σε διήμερη περιοδεία με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη.

Ο Μ. Συντυχάκης την Κυριακή 17 Ιουνίου  το πρωί θα περιοδεύσει στον Αρχάγγελο όπου υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση το τελευταίο διάστημα και θα μιλήσει σε  σύσκεψη.  Το απόγευμα της Κυριακής στις 7.30, θα γίνει σύσκεψη στα Μαριτσά, στην αίθουσα της κοινότητας.

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου νωρίς το πρωί θα μιλήσει στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ. Στη συνέχεια, στις 11.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ενώ το μεσημέρι θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο.  Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή.