4ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματρογραφικής – Ψηφιακής Δημιουργίας, στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ

cine εκπαίδευση

cine εκπαίδευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος «CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», στο πλαίσιο των δράσεών του με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιήσει το 4ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας στις 14 & 15 Ιουνίου 2018, στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση και προβολή ταινιών μικρού μήκους, προϊόντα δημιουργικών δραστηριοτήτων μαθητικών κινηματογραφικών ομάδων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ρόδου. Στο 4ο Φεστιβάλ δήλωσαν συμμετοχή και κινηματογραφικές ομάδες από Κάρπαθο και Κάλυμνο, αλλά και εκτός Δωδεκανήσου, από την Ποσειδωνία Σύρου.

Με τη δράση αυτή ο Όμιλος επιδιώκει να ενισχύσει και να ενθαρρύνει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές, που στοχεύουν στην αξιοποίηση του Οπτικοακουστικού Μέσου στο σχολείο ως παιδαγωγικού εργαλείου, για νέες εναλλακτικές ευκαιρίες και δυνατότητες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και την Κινηματογραφική Παιδεία. Να προβάλει τις ποικίλες κινηματογραφικές μαθητικές  δραστηριότητες  και να τις γνωστοποιήσει  στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο.

                Θα προβληθούν δεκαοκτώ (18) κινηματογραφικές/ψηφιακές μαθητικές δημιουργίες από αντίστοιχες σχολικές κινηματογραφικές ομάδες. Το πρόγραμμα του διημέρου θα εμπλουτιστεί και με την προβολή  επιλεγμένων και βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κινηματογραφικής δημιουργίας για νέους.

Θα απονεμηθούν έπαινοι συμμετοχής σε όλες τις ομάδες καθώς και δώρα- έκπληξη στους διακριθέντες και τυχερούς….

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 προβολές ταινιών Β/θμιας Εκπαίδευσης

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 προβολές ταινιών Α/θμιας Εκπαίδευσης

Ώρα έναρξης και τις 2 ημέρες 18.30μ.μ. 

Είσοδος ελεύθερη.

 Μέγας Χορηγός του διημέρου 4ου Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΡΟΔΟΥ – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΜΑΙΡΗΣ  ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ.

Λίγα λόγια για τον Όμιλο

Ο Όμιλος «CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», φορέας που δημιουργήθηκε στην πόλη της Ρόδου πριν πέντε χρόνια, αξιοποιώντας την πλούσια παρακαταθήκη κινηματογραφικών δράσεων στο νησί μας (διεθνές φεστιβάλ ecofilms, παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα ecokids, πολυποίκιλες δράσεις κινηματογραφικής λέσχης Ρόδου «Θέασις», Cine- Science του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλων συλλογικοτήτων) στοχεύει στην ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων με άξονα τα οπτικοαουστικά μέσα στην εκπαίδευση και την κινηματογραφική παιδεία.

Το πλαίσιο των δραστηριοτήτων του κινείται στους παρακάτω άξονες:

  • Προβολές, αναλύσεις και συζητήσεις κινηματογραφικών ταινιών μέσα από εκπαιδευτικά βιωματικά κινηματογραφικά εργαστήρια από επαγγελματίες του κινηματογράφου, με στόχο οι συμμετέχοντες/ουσες να  αποκτήσουν τα βασικά εργαλεία για την κατανόηση της ιδιαίτερης κινηματογραφικής γλώσσας.
  • Την αξιοποίηση του οπτικοακουστικού μέσου στο σχολείο και την οικογένεια, ως παιδαγωγικού εργαλείου για νέες εναλλακτικές ευκαιρίες στη διδασκαλία και τη μάθηση.
  • Διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων για την παραγωγή στο σχολείο ταινιών μικρού μήκους, φαντασίας, ντοκιμαντέρ, κινούμενων σχεδίων.

https://www.facebook.com/omiloscine.ekpaideysh?ref=ts&fref=ts

Η συντονιστική ομάδα

Αδαμόπουλος Παναγιώτης

Γκοτζογιάννης Λευτέρης

Ζέππου Αναστασία

Ορφανός Στέλιος

Πρέπη Ανδρομάχη

Σπανός Πέτρος

Στογιάννης Σπύρος

Τζεβελέκου  Άρτεμις

Ρόδος, 31/5/2018