Εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σάββατο 2/6 στο Εργατικό Κέντρο

σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων ΡόδουΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

 2 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΣΑΒΒΑΤΟ     11.00ΠΜ-19.00ΜΜ

 ΣΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ  

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η ανάπτυξη που ονειρεύεται η εργοδοσία  είναι η δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα, ο 4ωρίτες, απλήρωτη δουλειά,  τσάμπα εργασία μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ, φτηνοί εργαζόμενοι.

Δεν θέλουν να σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ανακυκλώνονται ή απολύονται πριν κλείσουν χρόνο για να μην πάρουν αποζημίωση. Τέτοιες συμβάσεις στον κλάδο μας είναι ο κανόνας για πολλές επιχειρήσεις που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και αυτοπαρουσιάζονται ως σωτήρες που δίνουν δουλειά.

Δεν θέλουν να σηκώσουν κεφάλι οι χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι του κλάδου που με μισθούς 300ευρώ καλούνται να δουλέψουν όσο και όποτε απαιτεί η εργοδοσία, σε όλα τα πόστα, θυσιάζοντας την προσωπική τους ζωή και ρίχνοντας τις απαιτήσεις τους στα τάρταρα.

Αυτά τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και θα έρθουν και άλλα, αν δεν πάρουμε μέτρα εμείς να σταματήσουμε την επίθεση. Δεν έχουν καμία ηθική όταν μπαίνει στη μέση το κέρδος. Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία δεν σταματάνε μπροστά σε τίποτα.

Η αγανάκτηση μας πρέπει τώρα να γίνει δύναμη αγώνα. Για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα και για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια πρέπει να συγκρουστούμε με αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.

             ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

 

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή που θέλουν να μας επιβάλουν. Απαιτείται τώρα ο κάθε εργαζόμενος  να πάρει τη θέση του στον αγώνα, να οργανωθεί και να παλέψει μέσα από το κλαδικό του σωματείο.

Η επιλογή μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα και συλλογικά. Να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας. Κανένας  να μην είναι μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

 Οι εργαζόμενοι   δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία, υπό το φόβο της απόλυσης, της αξιολόγησης και της επίπληξης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ — ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

  1. 1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ είμαι εγώ, γιατί χωρίς εμένα δεν μπορεί να υπάρχει Σωματείο.
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ σημαίνει δεν είμαι μόνος. Ότι στην κάθε στιγμή θα έχω τη συμπαράσταση των Συναδέλφων μου. Ότι αυτό που δεν γνωρίζω θα το μάθω από σένα.
  3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ σημαίνει δύναμη. Γιατί αλλιώς μπορώ να χτυπήσω μόνο μ’ένα δάχτυλο κι αλλιώς με τη γροθιά.
  4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ σημαίνει λύση στα προβλήματα. Να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα και συλλογικά για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
  5. ΣΩΜΑΤΕΙΟ σημαίνει πόσα χρήματα πρέπει να παίρνω. Παλεύοντας όλοι μαζί για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας.

Γι’ αυτό θα φροντίσω να ψηφίσει και ο Συνάδελφός μου.

 

Η ΔΥΝΑΜΗ βρίσκεται στην ΕΝΟΤΗΤΑ, την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και τον ΑΓΩΝΑ μας.
Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για να μπορούμε να έχουμε ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας και του κλάδου μας που θέλει εργαζόμενους με 300 και 400 ευρώ, πολυμηχανήματα, να δουλεύουν 7 μέρες τη εβδομάδα, όσο και όποτε έχει ανάγκη η επιχείρηση.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

 

2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00-19.00

 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ