Η 9η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών στις 2 και 3 Ιουνίου

γιορτή χορού Αμπερνάλλι

"Αμπερνάλλι"Στις  2 και 3 Ιουνίου 2018, στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη»  και ώρα 20:00 διοργανώνεται φέτος η 9η Γιορτή Παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΔΟΠΑΡ.  Μια γιορτή που διοργανώνεται με αφορμή τη διεθνή ημέρα χορού (29 Απριλίου) που καθιερώθηκε από την Unesco και έχει περιληφθεί επισήμως στις παγκόσμιες εκδηλώσεις της για την ημέρα αυτή.

Φέτος, η 9η Γιορτή Παραδοσιακών χορών αποκτά και πρόσωπο αλληλεγγύης και στηρίζει το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου.  Στην είσοδο της εκδήλωσης θα υπάρχει ένας “Κουμπαράς Αγάπης” για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του Παραρτήματος.

Ένα μαγευτικό διήμερο, στον υπέροχο χώρο του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου ‘Μελίνα Μερκούρη’. Ένα διήμερο αφιερωμένο στον Πολιτισμό που σκοπό έχει να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, την ομορφιά της διαφορετικότητας της κάθε περιοχής αλλά και τον τρόπο που αυτές επηρεάστηκαν η μια από την άλλη.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν στη γιορτή χορών διαφορετικοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Ρόδου αλλά και παροικιακοί σύλλογοι που εδρεύουν στο νησί μας. Στην 9η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών λαμβάνουν μέρος :

  • Ο Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αφάντου ‘ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ’ (Χοροδιδάσκαλος Θεόδωρος Ανδρουλάκης)
  • Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου ‘ΤΟ ΣΟΥΛΙ’ (Χοροδιδάσκαλος : Ρακόπουλος Γεώργιος)
  • Ο Σύλλογος Κασιωτών Ρόδου  ‘Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ’( Χοροδιδάσκαλοι : Μαρία Γόμπου &   Νικήτας Κατσουράκης)
  • Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ρόδου ‘ Ο ΜΩΡΙΑΣ’ (Χοροδιδάσκαλος : Γεώργιος Καραγιαννάκης)
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών  ‘Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ’ (Χοροδιδάσκαλος: Μαριέττα Τομάζου)
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας ‘ΚΑΜΑΡΙ’ (Χοροδιδάσκαλοι : Σιαλούπ- Ιωσήφ Πέπος & Κυριακούλα Κυριαζή)
  • Η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου ‘ Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ’ (Χοροδιδάσκαλος : Γεώργιος Σακκομήτρος)
  • Καθώς και το παιδικό, το εφηβικό και το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου  Σορωνής  Ρόδου  ‘ ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ’ (Χοροδιδάσκαλος : Φιλήμων Μιχαλάκης)

Τα χορευτικά σχήματα συνοδεύουν οι μουσικοί :

Παραγυιός Γεώργιος (Λύρα-Τραγούδι)

Ξεπαπαδάκης Βαγγέλης (Λαούτο)

Ηλιακώστας Μιχάλης (Κιθάρα)

Παναγιώτης Καμζέλας (Βιολί)

Γιάννης Ροδίτης (Λαούτο)

Ιωάννα Χρυσανθοπούλου (Τραγούδι)

Χασαπλαδάκης Ανδριανός (Λύρα)

Ραφαήλ Μανούσος (Λαούτο)

Ηλίας Μανούσος (Αρμόνιο)

Μεγάλος χορηγός της 9ης Γιορτής Παραδοσιακών Χορών είναι η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ενώ χορηγούν επίσης τα Φυτώρια Καραβόλια και η εταιρία ΒΑΠ Κουγιός ΑΒΕΕ.

Οι Χορηγοί Επικοινωνίας της 9ης Γιορτής Παραδοσιακών Χορών : Ράδιο Αρχάγγελος 94,1, Best FM 103,1 , Radio1 στους 88, www.blackmonday.gr, Εφημερίδα ‘Η Ροδιακή’, Εφημερίδα ‘Δημοκρατική’, NotosNews 97,8 ,Palmos Radio 99,5 & 105,6 , Στο Κοκκινο Ρόδος 103,7 , TopFm 102,4 , Το Ροδάμι.gr, Rodos Report.gr , ΡΟΔΟΣυλλέκτης, www.tranzistoraki.gr και Rodosevents.gr.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ σας καλεί στις 2 & 3 Ιουνίου στις 20.00 στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου ‘Μελίνα Μερκούρη’ να απολαύσετε την 9η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου.

εκ του ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου

«Το Αμπερνάλλι»,

Γραμματέας,                                                                      Πρόεδρος,

Διακολαμπριανού Αρμονία                                                                   Δημητρά Ελένη