Εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ιδιωτικοί υπάλληλοι ρόδου

σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου καλεί τους εργαζόμενους στη Ρόδο να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν τις παρακάτω μέρες:

 25 ΜΑΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11.00ΠΜ-19.00ΜΜ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

26 ΜΑΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ       11.00ΠΜ-19.00ΜΜ    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

2 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΣΑΒΒΑΤΟ     11.00ΠΜ-19.00ΜΜ   ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ  

Η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, στη Διακήρυξή της για τις εκλογές και τις εξελίξεις στο κλάδο, αναφέρει:                                                 

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, Κυβέρνηση και εργοδοσία που μιλούν για  ανάπτυξη, επιστροφή στις αγορές, “έξοδο από τα μνημόνια”, για “φως στο τούνελ”, συμφωνούν ότι σε αυτή την προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφισβήτηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών  μέτρων. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι βιομήχανοι “δεν αμφισβητούνται οι αντεργατικές ανατροπές, καθώς αυτό θα διαταράξει την «θετική πορεία» της οικονομίας”.

Το χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ξεσπίτωμα μας, η μόνιμη και χωρίς τελειωμό φοροαφαίμαξη ,οι δεκάδες αντεργατικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων, η ένταση των ανταγωνισμών των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων στο έπακρο και ιδιαίτερα στην περιοχή, με πιο χαρακτηριστικές εξελίξεις στην Τουρκία, τον πόλεμο στη Συρία, που μπορεί να φέρουν απότομη όξυνση στην ευρύτερη περιοχή, η βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ήρθαν για να μείνουν και αποτελούν  το “εθνικό” σχέδιο, τις όψεις του ίδιου νομίσματος. Στόχος να υπηρετηθεί με κάθε τρόπο η καπιταλιστική ανάκαμψή και κερδοφορία.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η ανάπτυξη που ονειρεύεται το μεγάλο κεφάλαιο είναι η δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα, οι 4ωρίτες, η απλήρωτη δουλειά, η τσάμπα εργασία μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ, οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές από ο κράτος, οι φτηνοί εργαζόμενοι.

Δεν θέλουν να σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ανακυκλώνονται ή απολύονται πριν κλείσουν χρόνο για να μην πάρουν αποζημίωση. Τέτοιες συμβάσεις στον κλάδο μας είναι ο κανόνας για πολλές επιχειρήσεις που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και αυτοπαρουσιάζονται ως σωτήρες που δίνουν δουλειά.

Δεν θέλουν να σηκώσουν κεφάλι οι χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι του κλάδου που με μισθούς 300ευρώ καλούνται να δουλέψουν όσο και όποτε απαιτεί η εργοδοσία, σε όλα τα πόστα, θυσιάζοντας την προσωπική τους ζωή και ρίχνοντας τις απαιτήσεις τους στα τάρταρα.

Αυτά τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και θα έρθουν και άλλα, αν δεν πάρουμε μέτρα εμείς να σταματήσουμε την επίθεση. Δεν έχουν καμία ηθική όταν μπαίνει στη μέση το κέρδος. Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία δεν σταματάνε μπροστά σε τίποτα.

Η αγανάκτηση μας πρέπει τώρα να γίνει δύναμη αγώνα. Για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα και για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια πρέπει να συγκρουστούμε με αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.

Είτε μέσα σε μαγαζιά είτε σε αποθήκες, σε γραφεία, οδηγοί, εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, κάθε εργαζόμενος να κάνει τώρα το βήμα να μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, μαζί με τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, δεν θα αφήσουμε να περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν για να περάσουν τα μέτρα.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή που θέλουν να μας επιβάλουν. Απαιτείται τώρα ο κάθε εργαζόμενος  να πάρει τη θέση του στον αγώνα, να οργανωθεί και να παλέψει μέσα από το κλαδικό του σωματείο.

Γιατί να παλέψεις, να οργανωθείς στο σωματείο;

Κάθε αγώνα που δίνει το σωματείο αφορά τα συμφέροντα κάθε εργαζόμενου, τα δικά σου. Για να μπορούν όμως, αυτοί οι αγώνες να έχουν αποτέλεσμα χρειάζεται να συμμετέχουμε όλοι.

Πάμε κόντρα στην τρομοκρατία και την απογοήτευση που σπέρνουν κυβέρνηση και εργοδοσία, για να μπορούν να περνάνε τα μέτρα που έχουν ανάγκη ανενόχλητοι, για να μπορούν να εξασφαλίσουν τη «δίκαιη ανάπτυξη», τη συνέχιση της κερδοφορίας τους, πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων.
Πάμε κόντρα στη λογική του δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Ο δικός μας αγώνας, οργανωμένα μέσα από το σωματείο, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Πάμε κόντρα στις χαμηλές απαιτήσεις και τις θυσίες που μας καλούν να κάνουμε για το καλό της επιχείρησης. Δεν έχουμε κοινό συμφέρον με τα αφεντικά. Με το δικό μας ιδρώτα βγαίνει η δουλειά, με το να ζούμε εμείς σα σκλάβοι του 21ου αιώνα πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Η επιλογή μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα και συλλογικά. Να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας, να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα. Κανένας  να μην είναι μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι   δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία, υπό το φόβο της απόλυσης, της αξιολόγησης και της επίπληξης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ — ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

  1. 1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ είμαι εγώ, γιατί χωρίς εμένα δεν μπορεί να υπάρχει Σωματείο.
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ σημαίνει δεν είμαι μόνος. Ότι στην κάθε στιγμή θα έχω τη συμπαράσταση των Συναδέλφων μου. Ότι αυτό που δεν γνωρίζω θα το μάθω από σένα.
  3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ σημαίνει δύναμη. Γιατί αλλιώς μπορώ να χτυπήσω μόνο μ’ένα δάχτυλο κι αλλιώς με τη γροθιά.
  4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ σημαίνει λύση στα προβλήματα. Να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα και συλλογικά για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
  5. ΣΩΜΑΤΕΙΟ σημαίνει πόσα χρήματα πρέπει να παίρνω. Παλεύοντας όλοι μαζί για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας.

Γι’ αυτό θα φροντίσω να ψηφίσει και ο Συνάδελφός μου.

Η ΔΥΝΑΜΗ βρίσκεται στην ΕΝΟΤΗΤΑ, την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και τον ΑΓΩΝΑ μας.

Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για να μπορούμε να έχουμε ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας και του κλάδου μας που θέλει εργαζόμενους με 300 και 400 ευρώ, πολυμηχανήματα, να δουλεύουν 7 μέρες τη εβδομάδα, όσο και όποτε έχει ανάγκη η επιχείρηση.

Συλλογικά, μαχητικά και οργανωμένα παλεύουμε για :

  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη δουλειά, με σταθερό χρόνο εργασίας και να μην δείξουμε καμία ανοχή στο απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων που μας διαιρεί, μας καθιστά εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων με διαφορετικούς όρους εργασίας.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
    Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ