Δημιουργία Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό στη Σαντορίνη

Νίκος Παπαγεωργίου

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, γνωστό στέλεχος του ΠΑΜΕ, βρέθηκε στη Σαντορίνη, όπου επισκέφτηκε δεκάδες χώρους δουλειάς και μίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα και την οργάνωση της πάλης τους.

Ο Τουρισμός, έχει δύο όψεις. Η μια αφορά στο όνειρο χιλιάδων εργαζομένων από όλον τον κόσμο, που δουλεύουν σκληρά και ονειρεύονται μερικές μέρες χαλάρωσης στον ήλιο, τη θάλασσα, κάποιες επισκέψεις σε μνημεία και πολιτιστικά αξιοθέατα. Υπάρχει όμως και η πλευρά των εργαζομένων, που είναι επιφορτισμένοι να κάνουν αυτήν την εμπειρία αξιομνημόνευτη και απολαυστική. Κάποιες φορές όμως, αυτοί οι δεύτεροι εργαζόμενοι, ζουν και εργάζονται σε συνθήκες σκληρές, κοπιαστικές και με γλίσχρες αμοιβές.

Σε όλα αυτά, αναφέρθηκε στη σύντομη συνέντευξή του ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος του κλάδου, ο οποίος βρέθηκε στη Σαντορίνη, επισκέφτηκε δεκάδες χώρους δουλειάς και αναχώρησε πεπεισμένος πως το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό στο νησί, θα λάβει σύντομα σάρκα και οστά.

πηγή:santonews