Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ“Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δεκάδων άοπλων Παλαιστινίων διαδηλωτών και τον τραυματισμό χιλιάδων άλλων στη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη 14. 5. 2018.

Οι πολυήμερες διαδηλώσεις γίνονται σε ανάμνηση της Ημέρας της Γης όταν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι διώχτηκαν από τις εστίες τους κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Όχι τυχαία, την ίδια μέρα μετά από 70 χρόνια διάλεξαν οι ΗΠΑ για να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην  Ιερουσαλήμ. Καταδικάζουμε την κίνηση αυτή που δυναμώνει τις φλόγες των συγκρούσεων στη Μ. Ανατολή.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την υποκριτική πολιτική των ίσων αποστάσεων της Ε.Ε. που ταυτίζει τα ανυπεράσπιστα θύματα με τον πάνοπλο Ισραηλινό στρατό.

Επίσης την ελληνική κυβέρνηση που την ίδια στιγμή που «καταγράφει με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας», ενισχύει την πολιτική- οικονομική- στρατιωτική συνεργασία με το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης απηχώντας και τα αισθήματα των εργαζομένων, όλου του λαού της Ρόδου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.

Καλούμε το Ροδιακό λαό σε επαγρύπνηση και απαιτούμε:

— Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. στη βάση της απόφασης της ελληνικής Βουλής το Δεκέμβρη του 2015.

— Να σταματήσει ο εποικισμός και να αποχωρήσουν όλοι οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.

— Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού στη Δ. Όχθη

— Να αναγνωριστεί άμεσα το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

—  Να  απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, από στις ισραηλινές φυλακές.

— Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από όλα τα κατεχόμενα εδάφη πριν από το 1967

Καμία  στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το κράτος του Ισραήλ

— Καμία συμμετοχή των ελλήνων στρατιωτικών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και  επεμβάσεις.

— Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

— Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η Γραμματεία της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης”

16 Μάη 2018