Ανακοίνωση Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου για την Πρωτομαγιά

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου δηλώνει ότι συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση   της Πρωτομαγιάς 2018, που θα γίνει στη Πλατεία Κύπρου 10:00 π.μ. και καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου  συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση   της Πρωτομαγιάς 2018. Τιμούμε τους αγώνες των εργατών, τους νεκρούς του Μάη του 1886, του 1936 και συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τους ανέργους της χώρας μας.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους συνταξιούχους στον αγώνα. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις  πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μαζί και η σημερινή στο συνταξιοδοτικό και στο ασφαλιστικό που μετατρέπει εκατομμύρια συνταξιούχους σε ζητιάνους. Απαιτούμε:

  • Καμία μείωση  στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν 4387/16).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου, όχι στην περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4Ης αξιολόγησης.
  • Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Και η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τη Μέση Ανατολή στις φλόγες του πολέμου που απειλεί να εξαπλωθεί και στην ανατολική Μεσόγειο. Πέρα από τα συμφέροντα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών στη σύγκρουση εμπλέκονται και οι επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων χωρών της περιοχής μαζί και της Ελλάδας. Η επιθετική πολιτική της Τουρκίας προς όλους του γείτονές της δεν είναι για «εσωτερική κατανάλωση». Ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας μας σε πολεμικό επεισόδιο είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Λέμε όχι στην ψεύτικη ομοψυχία  στην οποία υποκριτικά μας καλούν κυβέρνηση και ΝΔ,  όταν  το 40% των συνταξιούχων λαμβάνει συντάξεις κάτω των 500 ευρώ και η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 30%, ενώ τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων αυξάνονται.

Απαιτούμε να μη πάρει μέρος η χώρα μας στις πολεμικές συγκρούσεις.   Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στο ελληνικό έδαφος, κανένας έλληνας στρατιωτικός σε πολεμική αποστολή έξω από τα σύνορα. Ο ελληνικός λαός,  όπως κι άλλοι λαοί, δεν έχει κανένα όφελος από τους πολέμους. Δεν θα εξασφαλίσουμε με το αίμα μας τα κέρδη πετρελαϊκών, εφοπλιστικών και κατασκευαστικών εταιριών ντόπιων και ξένων.

       ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

       ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ      ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1Η ΜΑΗ  ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ”

ΤΟ ΔΣ