Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες στη γιορτή που στήθηκε στην Κάλυμνο (ΦΩΤΟ)

μαθητικό φεστιβάλ Κάλυμνος

μαθητικό φεστιβάλ ΚάλυμνοςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στο νησί της Καλύμνου, με σύνθημα «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη» (Μ.Θερβάντες).

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες έδωσαν το «παρών» στη γιορτή που στήθηκε στο Δημοτικό γήπεδο μπάσκετ του νησιού. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τουρνουά μπάσκετ 3 on 3, με σύνθημα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Νικητές για τον όμιλο του Γυμνασίου ήταν οι «Άνετοκουμπος» και για τον όμιλο των Λυκείων οι «Άμπαλοι».

Το ενδιαφέρον των μαθητών κέντρισε τόσο ο χώρος του γκράφιτι (με δημιουργίες για το θέμα του πολέμου) αλλά και το παιχνίδι quiz με ερωτήσεις και απαντήσεις που αναδείκνυαν την ανάγκη για αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Το «παρών» στο μαθητικό φεστιβάλ έδωσε και το πολυδύναμο κέντρο Καλύμνου ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ» ενώ στο χώρο λειτουργούσε και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Η συζήτηση φούντωσε γύρω από ζητήματα για το ρόλο και τον χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, αλλά και για την οξυμένη κατάσταση γύρω από τα ελληνοτουρκικά, ενώ οι μαθητές συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο που διακινήθηκε από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ. Αντίστοιχα και για το ζήτημα των ναρκωτικών, που στο νησί είναι πολύ οξυμένο.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε η Δέσποινα Γουρλα, γραμματέας της ΟΒ Καλύμνου της ΚΝΕ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «σήμερα στέλνουμε και εμείς εδώ από το νησί της Καλύμνου το μήνυμα ότι τρέλα είναι να παραιτηθούμε και να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας, τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει… Καταγγέλλουμε και από αυτό το βήμα την ιμπεριαλιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Συρία και βροντοφωνάζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να σκοτώνουν το λαό και τη νεολαία της Συρίας για τα κέρδη και τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών. Καταγγέλλουμε επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την κατάπτυστη επίθεση σε φοιτητές και μαθητές στην Αθήνα που οργάνωσαν μαζικό μαχητικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο…».