Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταδικάζει την επίθεση στη Συρία

Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ- Βρετανίας- Γαλλίας με βομβαρδισμούς στη Συρία, με πρόσχημα τα χημικά όπλα. Με την επίθεση αυτή περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.

Η εσπευσμένη ιμπεριαλιστική επίθεση με πάνω από 100 πυραύλους και με τις ΗΠΑ – Βρετανία – Γαλλία να αυτοανακηρύσσονται “κατήγοροι, δικαστές και τιμωροί”, προκαλεί βάναυσα τα φιλειρηνικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαών του κόσμου και υπογραμμίζει την πραγματική στόχευση των ιμπεριαλιστών, που δεν είναι άλλη από την υλοποίηση του σχεδίου τους για μια “Νέα Μέση Ανατολή”, για τον έλεγχο των πηγών και δρόμων Ενέργειας, σφαιρών επιρροής και αγορών, με τη βίαιη αλλαγή κυβερνήσεων και την εγκαθίδρυση φιλικών προς αυτούς καθεστώτων.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης δεν είχε και δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για τους στόχους των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή. Σημειώνουμε, ιδιαίτερα, πως η σημερινή πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας είχε την ανοχή και στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οργανισμοί που και πριν το χτύπημα, αλλά και στις πρώτες ανακοινώσεις τους μετά από αυτό, συμφωνούν με το πλαίσιο, το πνεύμα και την ουσία της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής επίθεσης.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μιλά για την Ελλάδα ως “πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας”, τη στιγμή που μας βάζει στη μέση του κυκλώνα. Είναι ενδεικτικό ότι τουλάχιστον ένα από τα πλοία που εξαπέλυσε τους πυραύλους στη σημερινή επίθεση, το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Donald Cook», είχε αποπλεύσει από τη Σούδα.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο Συριακό λαό που βρίσκεται εδώ και 7 χρόνια στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και καλεί το Ροδιακό λαό σε κινητοποιήσεις καταδίκης των βομβαρδισμών της Συρίας και σε εγρήγορση και επιφυλακή για πιθανά μελλοντικά χτυπήματα.

  • Καμιά στήριξη της κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας.
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρω-ΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ

Ρόδος 14-4-2018