Το μαύρο άσπρο για το Ασφαλιστικό παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ με φυλλάδιό του

ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ),  μοίρασε φυλλάδια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και διαφήμιζε τη «πραμάτια» του.

Με τις “12 αλήθειες και ψέματα για το Ασφαλιστικό”, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους συνταξιούχους ότι δεν είναι αλήθεια αυτό που τους συμβαίνει, είναι απλά στη φαντασία τους! Είναι συκοφαντίες και ψέματα! Η αλήθεια είναι αυτή που γράφει το φυλλάδιο του ΕΦΚΑ, αυτό δηλαδή που επιμελήθηκαν οι ειδικοί στη τεχνογνωσία της παρουσίασης του «μαύρου άσπρου».

Βέβαια η κυβέρνηση, όσον αφορά το ακροατήριο το οποίο πραγματικά θέλει να ικανοποιήσει, τους μεγαλοεπιχειρηματίες,  αυτοί δηλώνουν ικανοποιημένοι και το εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού τόσο χρήμα, τόσα δισεκατομμύρια ευρώ από τον μόχθο ενός λαού που ματώνει, τους εξασφαλίζεται από την κυβέρνηση για ενίσχυση των επενδύσεών τους.

Επιπλέον, απαιτούν να προχωρήσει άμεσα και η 3η αξιολόγηση, να παρθούν κι άλλα αντεργατικά μέτρα, να μπουν εμπόδια στους «ενοχλητικούς» που διαμαρτύρονται επειδή η ζωή τους γίνεται θρύψαλα. Αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα όμως: Συνεχή επαγρύπνηση της πολιτικής εξουσίας! Συνεχή αξιολόγηση! Συνεχή μέτρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό της, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός, ότι με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψήφισε  για την εξαετία 2015 – 2021, πρόσθετα σε όλες τις προηγούμενες ανατροπές, αφαιρούνται από τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους πάνω από 16 δισ. ευρώ!

Αυτή είναι η αλήθεια για τις συντάξεις και την πρόσθετη αφαίμαξη των ασφαλισμένων, τις οποίες επέβαλε η κυβέρνηση με το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης».

Η ΝΔ έχει λυσσάξει που βρέθηκε καλύτερος «μάστορας»  για το λαό, αφού με ένα νόμο-λαιμητόμο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ξεπεράσει το ύψος των περικοπών πρώτου και δεύτερου μνημονίου μαζί και να το παρουσιάσει ως διάσωση των συντάξεων! Κατόρθωσε να κρατά “ανοιχτό θέμα” το Ασφαλιστικό και να μειώνει συνεχώς τις συντάξεις, πετυχαίνοντας μεγαλύτερα διαθέσιμα ποσά για το κεφάλαιο.

Αυτό είναι το άγριο σαφάρι σε βάρος των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων. Αυτό θα πρέπει να φέρνουν αυτόματα στο νου τους κάθε φορά που ακούν τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης και των αστικών επιτελείων για τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, για το πιάσιμο των στόχων των μνημονίων και την «ανάκτηση της εμπιστοσύνης» στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία…

Κυβέρνηση, ΕΕ και όλες οι δυνάμεις που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, πήραν ήδη ισχυρή απάντηση  από χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους,συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και νέους, που συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας κι αντεπίθεση η επιλογή μας». 

Αυτή πρέπει να είναι και η απάντηση όλου του λαού.