Δεν γίνεται αντιπεριφερειάρχης να είναι και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ

Κόκκινος Χ

Τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χαράλαμπου Κόκκινου, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, κατά παράβαση της πρόβλεψης για ασυμβίβαστο (άρθρο 117 του ν. 3852/2010) καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Όπως αναφέρει η ΟΣΥΑΠΕ, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Κόκκινος, συμμετέχει στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με την παράταξη της ΔΑΚΕ, ενώ είχε πάρει μέρος και στο 36ο Συνέδριό της ΑΔΕΔΥ, τον Δεκέμβρη του 2016, έχοντας ήδη την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη.

«Θεωρούμε ανεπίτρεπτο, παράνομο και αντιδεοντολογικό ένας Αντιπεριφερειάρχης, δηλαδή ένα όργανο διοίκησης μιας Περιφέρειας να συμμετέχει στα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσίων υπαλλήλων», σημειώνει στην ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι «κανείς που διοικεί μια Περιφέρεια, όπως ένας χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, που έχει την ευθύνη συντονισμού και εποπτείας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, που λειτουργούν στα όρια της Περιφερειακής του Ενότητας, δεν επιτρέπεται να κάνει πως δεν ξέρει την ρητή διατύπωση για το ασυμβίβαστο αυτό στο άρθρο 117 “κωλύματα και ασυμβίβαστα” του ν. 3852/2010. Δεν επιτρέπεται να μην ξέρει ότι η αναστολή της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας επιφέρει αναστολή και σε όλες τις τυχόν παρεπόμενες ιδιότητες που έχει».

«Έστω και τώρα αυτός και η παράταξή του οφείλουν να διαλέξουν… ή Αντιπεριφερειάρχης ή μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ», υπογραμμίζει η ΟΣΥΑΠΕ και καλεί τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ «να λάβει έστω και τώρα, τις απαραίτητες αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση».

πηγή 902.gr