Επικίνδυνη η στάση της Χρυσής Αυγής καθώς «ρίχνει νερό στο μύλο» του Ερντογάν (VIDEO)

Γκιόκας για τη Χρυσή Αυγή

Γκιόκας για τη Χρυσή ΑυγήΠέρα από απαράδεκτη, η στάση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ειδικά αυτή την περίοδο με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας και του τουρκικού εθνικισμού είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς «ρίχνει νερό στο μύλο» του Ερντογάν, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με βάση τη εισήγηση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι οι δύο βασικοί άξονες της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν είναι να εμφανισθεί σαν προστάτης των μουσουλμανικών πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένης της Θράκης και να θέσει σε αμφισβήτηση διεθνείς συνθήκες, όπως αυτή της Λοζάνης. Πρόσθεσε ότι η στάση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής «ρίχνει νερό στο μύλο» του Ερντογάν, όταν χαρακτηρίζει Έλληνα βουλευτή, προερχόμενο από τη μειονότητα, Τούρκο πράκτορα και στην ουσία βοηθά να χαρακτηρισθεί η μουσουλμανική μειονότητα ως τουρκική μειονότητα. Επιπλέον, όπως είπε, όταν αναφέρουν πως «θα πάρουμε και την υπόλοιπη Θράκη», τότε «ρίχνουν νερό στο μύλο» όλων όσων ορέγονται αλλαγή συνόρων και αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η στάση της Χρυσής Αυγής δεν ξεπλένεται, ούτε μπορούν να μπουν σε λογικές συμψηφισμού, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, που πρότεινε να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή μέσα από το τσουβάλιασμα. Τόνισε ότι οι μεγάλες καταστροφές, όπως στην Κύπρο, έχουν γίνει με το μανδύα του υπερπατριωτισμού και υπογράμμισε ότι είναι πρόκληση να μιλάνε για πατρίδα και πατριωτισμό οι απόγονοι των δοσίλογων και των συνεργατών των ναζί. Κάλεσε το λαό να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή τώρα.