Δημόσια επιστολή ναυτών από τις φρεγάτες «Κουντουριώτης» και «Σαλαμίς»

κουντουριώτης

κουντουριώτηςΕμείς, ναύτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στον Ελληνικό Στόλο, απαντάμε με αυτήν τη δημόσια επιστολή στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που τα σύννεφα του πολέμου συγκεντρώνονται στην περιοχή μας.

Εχουν ευθύνη η κυβέρνηση και το υπουργείο Αμυνας που μας εμπλέκουν στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Εχουν ευθύνη που καλέσανε τις ΝΑΤΟικές ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο, που συμμετέχουν στη ναυτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κεντρική Μεσόγειο, που παραδίδουν το Αιγαίο στον Frontex, που στέλνουν τα πλοία του στόλου μας στο Λίβανο και το Ισραήλ.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης στις θάλασσές μας. Δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο. Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι τα «οφέλη» των κυπριακών πηγών πρέπει να τα μοιραστούν η Κύπρος με τα κατεχόμενα από την Τουρκία. Ποιοι, λοιπόν, φουσκώνουν τα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας; Οι ίδιοι που χρηματοδοτούσαν τον UCK στο Κόσσοβο το ’99. Οι ίδιοι που χρηματοδότησαν την «Αλ Κάιντα» και τον ISIS. Αυτοί διέλυσαν τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Γιουγκοσλαβία.

Με αυτούς μας στέλνουν να συνεκπαιδευτούμε στα νέα τους σχέδια. Δεν έχουν καμιά δουλειά τα πλοία μας να συνεκπαιδεύονται με το κράτος – δολοφόνο, το Ισραήλ.

Εμείς, ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού, παίρνουμε σαφή θέση. Δεν είναι κρουαζιέρα και τουρισμός να πηγαίνουν τα πλοία του στόλου σε Ισραήλ και Λίβανο. Είναι στόχος. Είναι σαφής υποστήριξη των εγκληματικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ο στόλος μας δεν έχει καμιά δουλειά να κινδυνεύει, να εξουθενώνονται υλικό και προσωπικό, να ασκείται μαζί με αυτούς, να νομιμοποιεί τα σχέδιά τους. Αυτοί όπου κι αν βρεθούν σπέρνουν φωτιά, αίμα, προσφυγιά και φτώχεια.

Εμείς που υπηρετούμε τη θητεία μας, ναύτες, σμηνίτες και στρατιώτες, είμαστε ταγμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορα της χώρας μας, στον αέρα, στη στεριά και τη θάλασσα στην Ελλάδα ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ! Εμείς θα μπούμε μπροστά για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, για να συντριβεί όποιος ξένος εισβολέας εάν τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα. Για μια Ελλάδα του δίκιου, της προκοπής και το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

Διεκδικούμε:

Αμεση απελευθέρωση και επαναπατρισμό των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών.

Να επιστρέψουν τώρα όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πίσω στις ελληνικές θάλασσες και τα νησιά μας.

Να φύγουν σήμερα ΝΑΤΟικά και ευρωενωσιακά πολεμικά πλοία από τις ελληνικές θάλασσες.

Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.

Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ναύτες από τις φρεγάτες «Κουντουριώτης» και «Σαλαμίς»

πηγή:Ριζοσπάστης