Απάντηση της ΚΟ Σύρου του ΚΚΕ στις δηλώσεις του κ. Λεονταρίτη

Απάντηση έδωσε η Κομματική Οργάνωση Σύρου του ΚΚΕ στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, για τις δηλώσεις του σχετικά με ανακοίνωση της Οργάνωσης για την άφιξη του αμερικάνικου πολεμικού πλοίου στο λιμάνι της Σύρου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

“Ειλικρινά καταλαβαίνουμε την πρεμούρα του κ. Λεονταρίτη να υποβάλλει τα διαπιστευτήρια του στο πολιτικό σύστημα το οποίο υπερασπίζεται και να βάλει και αυτός το λιθαράκι του στο ξέπλυμα των ΗΠΑ στη συνείδηση του λάου. Έχει άλλωστε τον καλύτερο δάσκαλο, την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.  Ας μας πει, λοιπόν, τεκμηριωμένα σε ποια χώρα η πολιτική, οικονομική ή και στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ έφερε πρόοδο και ευημερία στο λαό; Στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Β. Αφρικής, στα Δυτικά Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, ή μήπως στη Συρία; Ή μήπως θα ήθελε να ξεχάσουμε το ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας στην επιβολή της Χούντας, στην εισβολή στην Κύπρο;

Όσο για τις τρομολαγνικές και συνωμοσιολογικές απόψεις για τις οποίες κατηγορεί το ΚΚΕ ας δει τις προχθεσινές, για ακόμα μια φορά προκλητικές, δηλώσεις του κ. Ερντογάν, και τις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Είναι άλλο ζήτημα το να μην καλλιεργούμε κλίμα τρόμου, φοβίας, ανασφάλειας, όμως την πραγματικότητα πρέπει να τη λέμε για να είναι ενημερωμένος ο ελληνικός λαός για το τι ενδέχεται να συμβεί και ποιες είναι οι μεθοδεύσεις.

Τέλος, αναρωτιόμαστε τι σχέση μπορεί να έχει ο στρατός των ΗΠΑ με την Ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών; Η μόνη προϋπόθεση για την διασφάλιση και των δύο είναι η πάλη των λαών για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας η οποία θα είναι απαλλαγμένη από πολέμους, κρίσεις, ανεργία. Όταν ο λαός θα έρθει πραγματικά στην εξουσία.”

17/03/2018