Η ΚΕ του ΚΚΕ προκηρύσσει πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τη φιλοτέχνηση μνημείων που θα τοποθετηθούν σε Μακρόνησο και Γυάρο

Γυάρος

ΓυάροςΜε την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, η Κεντρική Επιτροπή προκηρύσσει Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για την ανέγερση δύο (2) μνημείων, στη Μακρόνησο και τη Γυάρο, τόποι που επί σειρά ετών λειτούργησαν από το αστικό κράτος ως χώροι απομόνωσης και φρικτών βασανιστηρίων για χιλιάδες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν καταθέτοντας τις προτάσεις τους, ώστε με το έργο τους να εκφράσουν το μεγαλείο των αγωνιστών του λαού, δίνοντας ζωή στη μνήμη και παρακαταθήκη για τους αγώνες του μέλλοντος. Η συμμετοχή στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό αποτελεί προσφορά των καλλιτεχνών στους αγώνες του λαού και την ιστορία του.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό έχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ). Η πρόταση μπορεί να κατατεθεί τόσο από μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και από ομάδες καλλιτεχνών. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει εικαστικός καλλιτέχνης – μέλος του ΕΕΤΕ που θα φέρει την ευθύνη της πρότασης. Οι προτάσεις θα κατατεθούν χωριστά για τη Μακρόνησο και χωριστά για τη Γυάρο.

Η παράδοση των μελετών ορίζεται να πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 10/9/2018 έως και 12/9/2018, τις ώρες από 10 π.μ. έως 4 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ (Λεωφ. Ηρακλείου αρ. 145, Ν. Ιωνία – Περισσός).

Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και στο πόρταλ «902.gr».Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 2592644 Δευτέρα έως Παρασκευή τις ακόλουθες ώρες 13.00 -17.00, Μπούτα Σταυρούλα.