ΟΝΕΧ- η φιλοσοφία της εταιρείας δεν επιτρέπει την απεργία

Νεώριον

Ο νέος ιδιοκτήτης του Ναυπηγείου Σύρου, έχει δείξει δείγματα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται τη συμπεριφορά των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του. Χαρακτηριστική η Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που καταδικάζει τον εκφοβισμό των εργαζομένων εκ μέρους της εταιρείας, επειδή συμμετείχαν σε στάση εργασίας.

Το ΕΚΑ συγκεκριμένα καταγγέλλει:

 Αθήνα, 31/01/2018

Αρ. Πρωτ.:   3197

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοφανή και απαράδεκτη πρακτική της εργολαβικής εταιρείας ΟΝΕΧ να προχωρήσει σε «εκφοβιστικά» τηλεφωνήματα προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και μέλη του Σωματείου «Η Συσπείρωση» εξαιτίας της συμμετοχής τους σε στάση εργασίας.

Μετά το πέρας της στάσης εργασίας ακολούθησαν τηλεφωνήματα από την εργοδότρια εταιρεία, που ενημέρωνε τους συμβασιούχους εργαζόμενους ότι σύμφωνα με την πολιτική και τη φιλοσοφία της εταιρείας δεν επιτρέπει την απεργία, πάντα στα πλαίσια της «προστασίας» των εργαζομένων, της «παραγωγής έργου» και των «ισορροπιών».

Το ΕΚΑ υπερασπίζεται και θα υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και καλεί το Υπουργείο Εργασίας και κάθε αρμόδιο φορέα και θεσμό να πάρουν θέση για την πρωτοφανή, απαράδεκτη και κατάπτυστη αυτή πρακτική.

Το Δ.Σ.