Η ΕΛΜΕ Θήρας καταδικάζει την αστυνομική βία έξω από το Υπουργείο Παιδείας

εκπαιδευτικοί ΕΛΜΕ ΜΑΤ

εκπαιδευτικοί ΕΛΜΕ ΜΑΤ“Η ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ καταδικάζει την αστυνομική βία εναντίον εκπαιδευτικών που διαδήλωναν διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση, χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας”,  αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

“Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα και με βίαιο τρόπο, έριξαν χημικά στους δάσκαλους και καθηγητές που διαδήλωναν δυναμικά έξω από το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούσαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μόνιμη και σταθερή εργασία, καμιά απόλυση συμβασιούχου αναπληρωτή. Η επίθεση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν δυο συνάδελφοι μας αναπληρωτές στο νοσοκομείο. Αυτή η αναίτια επίθεση πήρε δυναμική απάντηση από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, που έχοντας ταξιδέψει από όλη την Ελλάδα κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα, βροντοφώναξαν την απαίτηση για μόνιμους διορισμούς.

Καταδικάζουμε επίσης την προκλητική απουσία-φυγομαχία  του Υπουργού Παιδείας που ενώ γνώριζε για την πανελλαδική κινητοποίηση ,αυτός προτίμησε να απουσιάζει. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης στήριζαν και στηρίζουν το δημόσιο σχολείο με προσωπικό και οικογενειακό κόστος. Στηρίζουμε το αίτημα για μόνιμους διορισμούς, στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο.

Ο δίκαιος αγώνας για μόνιμους διορισμούς πρέπει να κλιμακωθεί και η στήριξη του δημόσιου σχολείου με μόνιμο προσωπικό να γίνει πράξη .”

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                          Ο Γεν.Γραμματέας

Ανθή Πατραμάνη         Νίκος Μπακόπουλος

Θήρα, 4 Μαρτίου   2018