Ψήφισμα συμπαράστασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

μαθητές εκπαιδευτικοί

μαθητές εκπαιδευτικοίΨήφισμα συμπαράστασης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εξέδωσαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και τα δεκαπενταμελή των μαθητών του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Θήρας, των Γυμνασίων Φηρών, Σαμαριάς και Εμπορείου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

“Εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια δεν έχουν γίνει διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, ενώ με τις προσταγές των μνημονίων και των δανειστών  προωθούνται αντιεκπαιδευτικά μέτρα που συρρικνώνουν τις ανάγκες των δημόσιων σχολείων, καθιστώντας ακόμη πιο μακρινό το  ενδεχόμενο μόνιμων διορισμών. Καταργήθηκαν και συγχωνεύτηκαν σχολεία και τμήματα, κόπηκαν  μαθήματα, καταργήθηκαν   ώρες υπευθύνων εργαστηρίων, αυξήθηκε ο  αριθμός των μαθητών στα τμήματα, έκλεισαν  τμήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ, άλλαξαν οι αναθέσεις μαθημάτων …

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  που αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου, καθώς έχουν να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εδώ και 9 χρόνια, είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας, ανασφάλειας και μετακίνησης. Διασχίζουν από άκρη σε άκρη τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι και αγωνιούν για το αν δουλέψουν και που. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι κακοπληρωμένοι,  χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι, μια πραγματικότητα που αναμφίβολα οδηγεί στην εξουθένωση και την εξόντωση. Ταυτόχρονα οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους.

Γονείς και μαθητές είμαστε στο πλευρό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών  στο αίτημα τους  για μόνιμους διορισμούς, για να στηρίξουμε όλοι μαζί το δημόσιο σχολείο, να σταθούμε στο πλευρό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ζουν στην ανασφάλεια με τη συνεχή απειλή της ανεργίας  και χωρίς να μπορούν να κάνουν τον στοιχειώδη  προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό.

Η αντοχή και η ανοχή όλων τελείωσε ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.

Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία!’
Σαντορίνη 28-2-2018

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΓΕΛ ΘΗΡΑΣ

ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΗΡΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ, ΓΕΛ ΘΗΡΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑΡΙΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΗΡΩΝ