Υπόθεση Novartis: ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενδιαφέρονται για τις εντυπώσεις και συμφωνούν στην εμπορευματοποίηση του φαρμάκου

NOVARTIS

Κατσώτης ΧρήστοςΟ λαός πληρώνει το μάρμαρο της εμπορευματοποίησης, καθώς μένει δίχως φάρμακα και δεν έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84» για την υπόθεση «Novartis».

Σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενδιαφέρονται για τις εντυπώσεις και πως συμφωνούν με την εμπορευματοποίηση της Υγείας και του φαρμάκου, προσθέτοντας πως όταν κυριαρχεί το κέρδος, τότε οι πολυεθνικές με κάθε τρόπο προσπαθούν να καρπωθούν μεγαλύτερο μερίδιο.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θέλει να διερευνηθεί η υπόθεση μέχρι το τέλος, τόσο για τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται, όσο για τυχόν νέα που θα προκύψουν, όπως επίσης και για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ανέφερε ότι ο ένας μήνας που δόθηκε στην προανακριτική επιτροπή δεν είναι αρκετός και σημείωσε ότι θα πρέπει να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και να καταθέσουν επώνυμα, χωρίς κουκούλες. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ, τόσο το 2001 με την ψήφιση του τρομονόμου, όσο και το 2014 που έγιναν νομοθετικές αλλαγές, είχε διαφωνήσει με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες.