Ξεπουλούν την περιουσία του Ροδιακού λαού!

Τάκης Πότσος

Τάκης Πότσος«Αν εμείς δεχτούμε τη συγκεκριμένη πολιτική δεν θα μείνει τίποτα από την περιουσία του ροδιακού λαού και θα φτάσουμε σε σημείο ο ροδιακός λαός να χρυσοπληρώνει τα πάντα» δήλωσε χτες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Τάκης Πότσος με αφορμή την υπόθεση του ΘΕΡΜΑΙ.

Αφού υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μοναδική παράταξη η οποία έφερε αντίρρηση στις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων και ήταν ενάντια σε αυτή την πολιτική, πρόσθεσε ότι, όλα όσα έγιναν στο συγκεκριμένο ακίνητο είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που εφάρμοσε ο δήμος.

Επίσης πρόσθεσε ότι θέση της παράταξης είναι να μην εκμεταλλεύονται την περιουσία του δήμου οι ανώνυμες εταιρίες ακόμα και αν αυτές είναι του  δήμου, και πρόσθεσε ότι ο δήμος Ρόδου έχει τις δυνατότητες να αξιοποιήσει την περιουσία που έχει φτάνει να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν.

«Εμείς σαν παράταξη ήμασταν ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ανώνυμης εταιρίας άσχετα αν είναι μονομετοχική και την ευθύνη έχει ο δήμος, δεν παύει να είναι ανώνυμη εταιρία, ενώ ήμασταν ενάντια και σε οποιαδήποτε μορφή «πάρε-δώσε» του δήμου ή των εταιριών του με ιδιώτες, ανεξάρτητα με το ποιοι μπορεί να είναι αυτοί.

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι το αποτέλεσμα του «πάρε-δώσε» και ερωτώ υπάρχει κάποιος που να μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό και κάπου αλλού; Δηλαδή και σε άλλου είδους συμβάσεις, παραχωρήσεις, ενοικιάσεις που έχει κάνει ο δήμος με άλλους ιδιώτες;

Από το ΑΚΤΑΙΟΝ μέχρι το ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ κλπ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα και γι’ αυτό και εμείς είμαστε ενάντια στις ανώνυμες εταιρίες στους δήμους και στους ιδιώτες γιατί είναι φυσικό να βλέπουν το προσωπικό τους συμφέρον.

Το ζήτημα που μπαίνει είναι το εξής: ανεξάρτητα από το τι θα γίνει ο συγκεκριμένος χώρος, εμείς λέμε να είναι ένας χώρος που θα παρέχεται στους πολίτες του νησιού και τους επισκέπτες δωρεάν. Δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά αν είναι κάτι το οποίο χρυσοπληρώνει ο ροδιακός λαός αν το εκμεταλλεύεται ο δήμος ή ένας ιδιώτης» δήλωσε χτες στα μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας για τη στάση του δήμου Ρόδου και για τους κινδύνους που αυτή κρύβει είπε τα εξής:

«Ο δήμος Ρόδου έχει τις δυνατότητες να αξιοποιήσει την περιουσία που έχει φτάνει να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν. Όταν υλοποιείς την εφαρμοζόμενη πολιτική και κάνεις βήματα προς τα πίσω χωρίς να είσαι μπροστάρης της διεκδίκησης της δικής σου περιουσίας λογικό είναι να φτάνεις σε αυτή την κατάσταση.

Αν εμείς δεχτούμε τη συγκεκριμένη πολιτική δεν θα μείνει τίποτα από την περιουσία του ροδιακού λαού και θα φτάσουμε σε σημείο ο ροδιακός λαός να χρυσοπληρώνει τα πάντα για να επισκεφτεί χώρους που του ανήκουν αξιοθέατα, κτίρια κλπ

Ποιος είναι αυτός ο οποίος θα παρουσιαστεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πει ότι είναι ανεξάρτητος, και ποιος είναι αυτός που θα παρουσιάσει προγράμματα για να αλλάξει το δήμο της Ρόδου;

Όποιος πει ότι μπορεί να επαναφέρει το δήμο του νησιού στην κατάσταση του 2010, λέει ψέματα. Δεν μπορείς να αποσυνδέσεις την κυβερνητική πολιτική από την πολιτική της τοπικής διοίκησης, είναι άμεσα συνδεδεμένη.

Διεκδίκησαν οι δήμοι τα παρακρατηθέντα των προηγούμενων χρόνων;

Όχι,  έβαλαν πλάτη στις κυβερνήσεις, λοιπόν πως θα αξιοποιήσουν την περιουσία προς όφελος του λαού;

Άρα φέρουν και άμεσες και έμμεσες ευθύνες για την κατάσταση.

Αυτά που βιώνουμε σήμερα και στο νησί μας είναι αποτελέσματα μίας πολιτικής που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια και έφτασε να παρουσιαστεί τότε ως η πρόοδος και η ανάπτυξη για τη χώρα. Είναι τελικά βήματα προς τα πίσω».

 

Πηγή : ΡΟΔΙΑΚΗ