Η ανάπτυξη έρχεται….φταίμε εμείς που δεν την βλέπουμε…

Σαντορινιός

ΣαντορινιόςΗ φιέστα για την προβολή του αναπτυξιακού οδικού χάρτη για την περιοχή μας που θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου, ετοιμάζεται πυρετωδώς. Μέσα Μαρτίου, όπως έχει γίνει γνωστό τουλάχιστον,θα καταφθάσει το κυβερνητικό επιτελείο στη Ρόδο και αγκαλιά με τους τοπικούς άρχοντες θα εξαγγείλουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα και της δικής μας περιοχής.

Ανάμεσα στις μεγαλόστομες υποσχέσεις, προβλέπεται να είναι και η ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Κάλυμνο.

Σε συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Ναυτιλίας τον προηγούμενο μήνα ο  Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός  με υπηρεσιακά στελέχη και διάφορους παράγοντες , ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Καλύμνου, με θέμα την ίδρυση της Σχολής είπε τα εξής:

  «Η Κάλυμνος, νησί ναυτικών και σφουγγαράδων, που έχει συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της εθνικής οικονομίας και στην ισχυροποίηση του ονόματος της Ελληνικής Ναυτιλίας, τώρα πια θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί μια σύγχρονη και υψηλών προδιαγραφών Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και στην ανάπτυξη του νησιού».

Την ίδια στιγμή όμως, για μια ακόμα χρονιά, τα βιβλία για το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθημάτων του Ναυτικού Τομέα των ΕΠΑΛ δεν έχουν πάει ακόμα στα σχολεία της χώρας αν και κάποια μαθήματα είναι και  πανελλαδικώς εξεταζόμενα !

Το ίδιο έγινε και πέρσι, όπου τα βιβλία έφτασαν μετά το Γενάρη. Τότε, είχαν δοθεί μια σειρά υποσχέσεις για την οριστική τάχα λύση του ζητήματος κ.ά. Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, όπως και πέρσι, αναγκάζονται να βγάζουν φωτοτυπίες, προκειμένου να γίνει στοιχειωδώς το μάθημα. Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει πως «πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση, που υποβαθμίζει κατάφωρα την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες για “επιστροφή στην κανονικότητα” ή για ΕΠΑΛ που τάχα αναβαθμίζονται, ήταν στάχτη στα μάτια γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών. Το μόνο που μένει είναι η συνέχιση μιας βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που, ανάμεσα στα άλλα, στερεί ακόμα και τα αυτονόητα από τους μαθητές και τα σχολεία», καταλήγει η ΕΛΜΕ Πειραιά και απαιτεί την άμεση αποστολή των βιβλίων στα σχολεία, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Με βάση τη πραγματικότητα φταίμε εμείς που δεν την βλέπουμε;(την ανάπτυξη). Όχι τίποτα βέβαια, αλλά μην μας λένε ότι είναι “δίκαιη”, κι ότι θ’ ανασάνει ο λαός!