Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της ΤΕ ν Δωδ/σου του ΚΚΕ

ομιλία Μαρίνος Γιώργος

ομιλία Μαρίνος ΓιώργοςΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της ΤΕ ν Δωδ/σου του ΚΚΕ για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις και την ηρωική πορεία του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων στα 100 χρόνια ιστορίας του.

Αποσπάσματα της ομιλίας του Γιώργου Μαρίνου παραθέτει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ ν Δωδεκανήσου του ΚΚΕ:

“Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και ομιλητής στην εκδήλωση Γιώργος Μαρίνος  τόνισε ιδιαίτερα ότι, «Σήμερα, περισσότεροι λαϊκοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι αποτέλεσμα ενός υποχρεωτικού από τις εξελίξεις συμβιβασμού όπως διαδίδει ψευδώς η προπαγανδιστική μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι συνειδητή εχθρική στο λαό μας επιλογή για να προωθηθούν με όλα τα μέσα τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των μεγάλων οικονομικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας έχει φορτωθεί παράσημα από τους πιο φανατικούς αντιπάλους των εργαζομένων,  τα πιο αντιλαϊκά συμφέροντα.  Δικαίως !  Γιατί η κυβέρνηση έφερε σε πέρας τη βρώμικη δουλειά.». Σημείωσε επίσης ότι: «Δεν υπάρχουν σωτήρες και θαυματοποιοί, το μέλλον βρίσκεται στην οργανωμένη λαϊκή δύναμη, στην αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική πάλη, στους αγωνιστικούς δεσμούς των ανθρώπων της δουλειάς και των παιδιών τους με το ΚΚΕ, για να είναι πιο αποτελεσματική η σύγκρουση με τους καπιταλιστές και την εξουσία τους».

Κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ επέβαλε απάνθρωπα φορολογικά μέτρα και την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά. Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με το Μεταφορικό ισοδύναμο, που δήθεν θ’ ανακουφίσει τους νησιώτες, είπε ότι πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», στην πραγματικότητα όμως: «Φορτώνουν τις λαϊκές οικογένειες με έμμεσους και άμεσους φόρους, αυξάνουν τις τιμές των εμπορευμάτων και των καυσίμων και τάζουν κοροϊδευτικά   επιδοτήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που είναι ήδη πανάκριβα για να αυγαταίνουν τα εφοπλιστικά κέρδη.»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με την ΠΓΔΜ, τόνισε ότι η πρεμούρα της κυβέρνησης για την ένταξη της FYROM στο NATO και στη συνέχεια στην ΕΕ – είναι «μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου υλοποίησης της λεγόμενης ΕυρωΑτλαντικής Ολοκλήρωσης με την ένταξη όλων των κρατών των Δυτικών Βαλκάνιων στο ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε αντιπαράθεση με τις κινήσεις και τους στόχους της Ρωσίας αλλά και της Κίνας στην περιοχή. Αυτός ο στόχος συναντιέται με το στόχο της εισόδου περισσότερων ελληνικών μεγάλων επιχειρήσεων στα Βαλκάνια».

Οι συνειδητοί φορείς του συνθήματος “Η Μακεδονία είναι ελληνική” το χρησιμοποιούν για εθνικιστική χειραγώγηση, δεν τους νοιάζει πως μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 η Μακεδονία , μια ευρεία γεωγραφική περιφέρεια φιλοξενεί στο έδαφος της αστικά -εθνικά κράτη όπως η Ελλάδα, η Σερβία, η Βουλγαρία…

…Το ΚΚΕ έχει θέσεις αρχών και ακολουθεί πρακτική αρχών. Συγκεντρώνει την προσοχή του στην οικοδόμηση καλών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, επιμένει στην πάλη κατά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των κάθε λογής ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, το σεβασμό των συνόρων και την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού με προϋπόθεση την αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων. Στη βάση αυτή το ΚΚΕ από το 1992 στην καρδιά των εθνικιστικών συλλαλητηρίων ξεκαθάρισε το ζήτημα του ονόματος. Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και σε περίπτωση που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό της, αυτό να είναι με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, σημείωσε ότι η επίσκεψη Ερντογάν έδωσε την ευκαιρία στην τουρκική ηγεσία, να θέσει το συνολικό πλαίσιο και να αναβαθμίσει τις τουρκικές διεκδικήσεις μιλώντας για την αναθεώρηση της  Συνθήκης της Λωζάνης, δηλαδή την αλλαγή των συνόρων, να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις για “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, να παρέμβει στη Θράκη, επιδιώκοντας την αξιοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας, που είναι Έλληνες πολίτες.».

Σημείωσε επίσης ότι: «Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι  η κοινή πορεία της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γενικότερα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς δεν έχει υπηρετήσει , δεν μπορεί να υπηρετήσει την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών και είναι ψεύτικος ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι μπορούν οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις να μετατραπούν από λύκους σε περιστέρια.»…ΗΠΑ και ΝΑΤΟ υποστηρίζουν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, δεν αναγνωρίζουν τα ελληνικά σύνορα, χαρακτηρίζουν το Αιγαίο ως έναν επιχειρησιακό χώρο για να κάνουν τις βρώμικες δουλιές».

Αναφερόμενος ο ομιλητής στη θέση του ΚΚΕ τόνισε ότι «Θεμελιώδης θέση του ΚΚΕ είναι η μη αλλαγή των συνόρων, η μη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας. Η τήρηση των Συνθηκών που τα καθορίζουν και των προβλέψεων της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της  Θάλασσας του 1983.»…Ούτε εφησυχασμός, ούτε καλλιέργεια  φόβου και πανικού αλλά αντικειμενική εξέταση και ανάλυση των εξελίξεων, υπευθυνότητα και επαγρύπνηση υπολογίζοντας πως οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οι στοχεύσεις των αστικών τάξεων για να κερδίσουν έδαφος στον ανταγωνισμό , οδηγούν και σε πιο περίπλοκες καταστάσεις , ακόμα και σε πολεμικές αναμετρήσεις».

«Ο λαός και τα  παιδιά του δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους και το αίμα των άλλων λαών για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Αυτό εκφράζει το πραγματικό λαϊκό συμφέρον και συμπυκνώνει την ουσία μιας πολύχρονης πείρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις σφαγές που έχουν προκαλέσει».

 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συνειδητοποιείται από το λαό πιο πολύ, πως «η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας,  από τη σκοπιά των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων , είναι αναπόσπαστη από την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των σχεδίων του ενός ή άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου, της κερδοφορίας του ενός ή του άλλου μονοπωλιακού ομίλου.»

Καταλήγοντας ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε ότι «Ο καπιταλισμός έχει σαπίσει και γίνεται πιο επιθετικός, πιο αντιδραστικός και επικίνδυνος, είναι μια μηχανή που παράγει συνεχώς και πιο οξυμένα προβλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης , του λαού και των παιδιών του, γεννάει πολέμους , κρίσεις , φτώχεια , πρσφυγιά.

Απευθυνόμαστε στους εργάτριες και τις εργάτριες στους αυτοαπασχολούμενους, ενημερώνουμε, συζητάμε ουσιαστικά τις διαφορετικές θέσεις, ή ακόμα και διαφωνίες, εξηγούμε την πολιτική πρόταση του κόμματος και προσπαθούμε να κατανοηθεί πόσο μεγάλη σημασία έχει η συνάντηση μας μέσα στο εργατικό λαϊκό –  κίνημα,  η συμπόρευση με το ΚΚΕ στη δράση.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΠΡΑΞΗ

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Μετά την ομιλία ακολούθησε προβολή του καλλιτεχνικού προγράμματος στην κεντρική παρουσίαση της Διακήρυξης για τα 100 χρόνια ΚΚΕ.”

Ρόδος 6/02/2018