Συνάντηση Αντιδημάρχου και Προέδρου ΔΟΠΑΡ με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

πολιτιστικοί σύλλογοι και ΔΟΠΑΡ

πολιτιστικοί σύλλογοι και ΔΟΠΑΡΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 “Συντονισμός της πολιτιστικής ατζέντας στη συνάντηση Αντιδημάρχου και Προέδρου ΔΟΠΑΡ με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (1 Φεβρουαρίου) η προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων κ. Τέρη Χατζηιωάννου και του Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού – Αθλητισμού Ρόδου κ. Στέφανου Κυριαζή.

Στόχος της συνάντησης η συνεργασία του Δήμου με τα πολιτιστικά σωματεία και ο έγκαιρος προγραμματισμός για το «Καλεντάρι  2018», ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή χρονική κατανομή της πολιτιστικής ατζέντας, που θα διευκολύνει τους δημότες κι επισκέπτες του νησιού να τις παρακολουθήσουν.

Τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χατζηιωάννου, όσο και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Κυριαζής ενημέρωσαν τους εκπροσώπους (των συλλόγων) για τις δυνατότητες στήριξης από πλευράς Δήμου και δόθηκαν κατευθύνσεις για την έγκαιρη διαδικασία των οικονομικών ενισχύσεων των Πολιτιστικών Συλλόγων. Επίσης, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το σχεδιασμό και την  προβολή των εκδηλώσεων, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Απ’ την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων έθεσαν ζητήματα σχετικά με τη στέγαση, την ισόποση χρηματοδότηση και τη συμμετοχή σε αποστολές και πολιτιστικά φεστιβάλ.

«Μέσα σε κλίμα άριστης συνεργασίας και διαλόγου συνεχίζουμε για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την υποστήριξη της δράσης των Συλλόγων μας, γεγονός που διευκολύνει τον προγραμματισμό του ΔΟΠΑΡ κι αφετέρου συμβάλλει στην αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου. Οι δραστήριοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού μας, αποτελούν έναν σύμμαχο στις προσπάθειες που καταβάλουμε για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας» επισήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηϊωάννου.

Τέλος ο κ. Κυριαζής επεσήμανε ότι «στην προσπάθεια ανάδειξης, προβολής και διατήρησης των πολιτιστικών στοιχείων και χαρακτηριστικών της περιοχής, η συμβολή των πολιτιστικών φορέων στην ανάπτυξη σχετικών δράσεων είναι σημαντική και η συνδρομή του Δήμου δεδομένη».