Το ΔΣ ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ, συμπαρίσταται σε δασκάλους που διώκονται για τις πολιτικές τους απόψεις

συμπαράσταση σε δασκάλους

συμπαράσταση σε δασκάλουςΤο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θήρας, εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στους δασκάλους Μάρκο Σκούφαλο και Γιώργο Αμπαζή που διώκονται με αφορμή την πολιτική τους τοποθέτηση  ενάντια σε σχεδιαζόμενη σύμβαση του Δήμου Χίου με την ΚΟΙΝΣΕΠ Ακμή.

Στο ψήφισμα αναφέρεται επίσης ότι “Οι συνδικαλιστές Γιώργος Αμπαζής και Μάρκος Σκούφαλος – με το δεύτερο να είναι ταυτόχρονα και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου  Χίου-,  διώκονται για την πολιτική τους άποψη και στάση, ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» που διαμορφώνουν συμβάσεις άμεσης ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου, άποψη που εξέφρασαν δημόσια ως όφειλαν.

          Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου και της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει και ζητάμε την άμεση δικαστική απεμπλοκή τους.”

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας

Ανθή Πατραμάνη                         Νίκος Μπακόπουλος

Το ψήφισμα συμπαράστασης προτάθηκε στο συλλογικό όργανο των εκπαιδευτικών από την παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας, καταγγέλλοντας τις προσπάθειες τρομοκράτησης και την ποινικοποίηση των αγώνων, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:

“Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θήρας συμπαραστέκεται στους συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου,  Δημοτικό Σύμβουλο και αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ν. Χίου και Αμπαζή Γιώργο, Πρόεδρο της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ Χίου, αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου και μέλους του ΔΣ του συλλόγου Δάσκάλων και Νηπ/γων Χίου, που διώκονται από τον  πρώην ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.

Στα πλαίσια αυτά μετά από πολλές αναβολές  δικάζονται στις 29-1-2018.

 Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη  για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

 Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!”