Διαμαρτυρία των τριών επιχειρησιακών Σωματείων του Τουρισμού στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας

για το επίδομα ανεργίας διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ

διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποίησαν τα τρία επιχειρησιακά σωματεία της Ρόδου στο Τουρισμό, απαντώντας στη κοροϊδία της κυβέρνησης και της κεντρικής Διοίκησης του ΟΑΕΔ, για την καθυστέρηση της καταβολής του επιδόματος ανεργίας.

Στο δελτίο τύπου των σωματείων αναφέρονται συγκεκριμένα:

“Πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία των τριών επιχειρησιακών Σωματείων του Τουρισμού στον ΟΑΕΔ της Ρόδου για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας.

Αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων του Amilia mare και Paradise Village, Miramare και Sheraton αλλά και ανέργων διαφόρων κλάδων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο του ΟΑΕΔ στις 11.30. Με γραπτές ανακοινώσεις και με ντουντούκα ενημέρωναν τον κόσμο. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την προϊσταμένη και παρέδωσε ψήφισμα για να μεταβιβαστεί στην κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Η γενική κατακραυγή των τελευταίων ημερών οδήγησε την κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ να εκδώσει ανακοίνωση που προσπάθησε να την περάσει ως ανακοίνωση του τοπικού υποκαταστήματος στα ΜΜΕ.

Με ανακρίβειες και κοροϊδία η κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να δημιουργήσει κλίμα επανάπαυσης.

Παρουσιάζει τον ένα υπάλληλο που απέσπασε για τέσσερις εβδομάδες ως «μέτρο» τη στιγμή που μόνο στο υποκατάστημα της Ρόδου κατατέθηκαν 13.500 αιτήσεις τις οποίες εξυπηρέτησαν 6 υπάλληλοι!

Ισχυρίζεται ότι έστειλε μεγάλο όγκο αιτήσεων σε άλλα υποκαταστήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας τη στιγμή που οι αιτήσεις αυτές δεν ξεπερνούν το 10%!

Λέει ότι εξυπηρετήθηκαν 10.000 αιτήσεις όταν οι αιτήσεις που έχουν εξυπηρετηθεί παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των υπαλλήλων δεν ξεπερνούν τις 8500. Να επισημάνουμε επίσης ότι το γεγονός ότι από το να διεκπεραιωθεί μια αίτηση μέχρι το να πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό του ανέργου επίσης μεσολαβεί κάποιο διάστημα.

Η κυβέρνηση και η κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ φέρουν την ευθύνη στο ακέραιο για την κατάσταση αυτή. Γνωρίζουν καλά το πρόβλημα. Επομένως να αφήσουν την κοροϊδία και τη δημιουργία εντυπώσεων παρουσιάζοντας μαγειρεμένα νούμερα και να λύσουν εδώ και τώρα το πρόβλημα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε έτσι το ζήτημα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRAMARE WONDERLAND

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON

Ρόδος, 26 Ιανουαρίου 2018″

Το ψήφισμα που παρέδωσαν οι εργαζόμενοι στην προϊσταμένη του ΟΑΕΔ για να μεταβιβαστεί στην κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ροδος, 26/1/18

 Προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ

 Κύριοι,

Δουλεύουμε στον τουρισμό και σε άλλους κλάδους που εδώ στη Ρόδο λίγο πολύ σχετίζονται με αυτόν. Η δουλειά μας είναι εποχική όχι επειδή το έχουμε επιλέξει, αλλά επειδή έτσι είναι δομημένη η οικονομία του νησιού, αφού δηλαδή σε αυτό τον κλάδο και με αυτούς τους όρους μπορούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες να εξασφαλίσουν τα κέρδη που επιθυμούν.

Η δουλειά για τη μεγάλη πλειοψηφία από εμάς είναι δουλειά χωρίς ρεπό και στην κυριολεξία μέχρι την εξάντληση για 5 μήνες και μετά ξανά στην αγωνία για το βιοπορισμό το χειμώνα.

Όλα τα χρόνια της κρίσης είδαμε τους μισθούς μας να μειώνονται, τους φόρους, τα τιμολόγια του ρεύματος και του νερού να αυξάνονται γεωμετρικά.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν υπάρχει ξενοδοχοϋπάλληλος στο νησί που δεν έχει βάλει σε ρύθμιση με δόσεις το ρεύμα γιατί αδυνατεί να το πληρώσει.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που οι ανάγκες για μέτρα στήριξης των οικογενειών των ανέργων αυξήθηκαν μειώθηκε το επίδομα ανεργίας και ονομαστικά ως ποσό αλλά κυρίως μειώθηκε για εμάς τους εποχικούς η διάρκειά του με το καθεστώς της τρίμηνης επιδότησης από το 2013.

Σα να μην έφταναν λοιπόν όλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πολύμηνη ταλαιπωρία από το να καταθέσουμε τις αιτήσεις με τη λήξη της σαιζόν μέχρι τελικά να πληρωθούμε αυτά τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που στην κυριολεξία δε φτάνουν ούτε για το σούπερ μάρκετ.

Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους και μέσα στο Νοέμβριο, ορισμένοι και από τις αρχές Νοέμβρη και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί. Όσοι έχουν καταθέσει το Δεκέμβριο η απάντηση που παίρνουν είναι να ξαναπεράσουν το Φεβρουάριο και βλέπουμε.

Πέρα από τον εξευτελισμό στον οποίο τους εξαναγκάζετε, ταλαιπωρείτε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ακόμα και αυτά ψίχουλα, αναγκάζοντας τους να μπαίνουν στα αυτοκίνητα και να κατεβαίνουν από τα χωριά στην πόλη της Ρόδου ενώ δεν έχουν ούτε για την βενζίνη τους, μόνο για να διαπιστώσουν ότι πρέπει να περιμένουν και να ξαναέρθουν.

Η ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε όπως φαίνεται κεντρικά από τον ΟΑΕΔ, είναι γεμάτη ανακρίβειες και είναι για μια ακόμη φορά προκλητική προσπαθώντας να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο. Φαίνεται όλος αυτός ο κόσμος που διαμαρτύρεται ότι ακόμη δεν έχει πληρωθεί λέει ψέμματα, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωσή σας, ένα μικρό μέρος απομένει!

Εδώ και τώρα να πάρετε όλα μέτρα και τις επόμενες ημέρες να εξασφαλίσετε ότι όλος ο κόσμος θα πληρωθεί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRAMARE WONDERLAND

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON

& συγκεντρωμένοι άνεργοι διαφόρων κλάδων