Παρέμβαση συνδικαλιστών έξω από το beach bar που σερβίρουν στο νερό

Παρέμβαση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιούνη συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους μπροστά από το beach bar της Ρόδου, που για ακόμα μια χρονιά, οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σερβίροντας μέχρι τον λαιμό μέσα στη θάλασσα. Οι εικόνες αυτές, επεσήμαναν «είναι ενδεικτικές, για τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, ήδη από το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, σε πολλές επιχειρήσεις».

Είναι χαρακτηριστικό, τόνισαν, «ότι για τους περίφημους ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί την περσινή χρονιά έπειτα από τις αντιδράσεις, δεν έδειξαν καμία παρανομία, όπως είχε δηλώσει ο τότε υπουργός Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδης. Μόνο που οι επιθεωρητές που βρέθηκαν στην επιχείρηση είχαν την αρμοδιότητα να ελέγξουν μόνο τους όρους αμοιβής και τις εργασιακές σχέσεις (πίνακες προσωπικού, ωράρια, Ασφάλιση κ.ά.). Κλιμάκια της Επιθεώρησης για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, που είναι αρμόδια για τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι, δεν εδρεύουν στο νησί!!!».

Μέσα από τη μαχητική παρέμβασή τους, αναφέρουν, «οι εργαζόμενοι στείλανε μήνυμα ότι με την οργάνωση του αγώνα τους μπορούν να δώσουν απάντηση στην κυβέρνηση, στον δήμο και στην εργοδοσία που κάθε φορά μπροστά στις αντιδράσεις του κόσμου και στα φώτα της δημοσιότητας, μας λένε ότι παίρνουν μέτρα και τελικά στην πράξη, δεν γίνεται απολύτως τίποτα».

«Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για τους εργαζόμενους. Να σταματήσει εδώ και τώρα η καταπάτηση των δημόσιων χώρων, ιδιαίτερα των παραλιών του νησιού μας», υπογράμμισαν.