Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών – Για την κινητοποίηση στα δικαστήρια και την απελευθέρωση των συναδέλφων μας

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους πολλών σωματείων και φορείς που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλάι των δύο συλληφθέντων εκπαιδευτικών, που απαίτησαν και τελικά πέτυχαν την απελευθέρωσή τους. Η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν καθοριστική. Υλοποιώντας τη λογική «κανένας μόνος του» αναγκάσαμε τις κρατικές αρχές να πράξουν το αυτονόητα.

Απαντήσαμε με τη στάση μας στην άδικη και αναίτια σύλληψη των συναδέλφων που οδηγήθηκαν στα κρατητήρια ως κοινοί εγκληματίες αφού το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση μας αφήνει «αθωράκιστους», χωρίς κανένα νομοθετικό πλαίσιο προστασίας μας.

Το κράτος αυτό που μαζί με την δικαιοσύνη του γίνονται τόσο «επιτελικοί» όταν πρόκειται να βγάλουν καταδικαστικές αποφάσεις με fast track διαδικασίες π.χ. αγώνας εναντίον της αξιολόγησης, ενώ από την άλλη είναι απελπιστικά αργοί σχεδόν «ανύπαρκτοι» όταν πρόκειται να αποφασίσει για καταπατήσεις αιγιαλών από μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους ή να εξοργίζει και να προκαλεί με τις «αθωωτικές προτάσεις» που κάνει όταν πρόκειται για αποδεδειγμένους βιαστές ανηλίκων!

Τελικά το μόνο που μπορεί να ισοπεδώσει αυτό το άδικο και βάρβαρο σύστημα αλλά και όσους το υπηρετούν, στην τρομοκρατία που το ίδιο προσπαθεί να επιβάλλει, είναι η αγωνιστική, μαζική και ενωτική πάλη των ίδιων των εργαζομένων.

Μόνο το οργανωμένο, συλλογικό κίνημα μπορεί να συντρίψει το άδικο και αυταρχικό σύστημα και να στείλει τους νόμους του και τις απειλές του στο καλάθι των «σκουπιδιών»!!!

Απαιτούμε

  • Την άμεση και ουσιαστική θωράκιση όλων των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας.
  • Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να σταματήσει η δίωξη των δυο συναδέλφων μας τώρα!

Με τη συλλογική μας δράση σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία!

Μόνοι τους και όλοι μας!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Είμαστε νικητές!

Ρόδος 19/04/2024