Για τις δηλώσεις Δένδια από τη Ρόδο

Νίκος Δένδιας

Πηγή Φωτό: Ροδιακή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού άμυνας Νίκου Δένδια, ο οποίος βρέθηκε στη Ρόδο το Σάββατο 2 Μαρτίου. Σε επίσκεψή του στην 95 ΑΔΤΕ ανάμεσα σε άλλα είπε:

Αυτή τη στιγμή ήδη μια φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα και η συμμετοχή μας σε διεθνείς επιχειρήσεις όπως και η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, αποδεικνύει τη δέσμευσή μας, αλλά και τη δυνατότητά μας, για την προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας, ιδίως όταν η παραβίασή της βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η αλήθεια είναι ότι η βαθιά εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς γίνεται για να στηρίξει τα συμφέροντα εφοπλιστών και ενεργειακών ομίλων, εκθέτοντας το λαό μας σε
μεγάλο κίνδυνο
.
Την ίδια στιγμή διαψεύδονται αλλεπάλληλα οι εγγυήσεις για τη δήθεν διασφάλιση των
κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας (…) σχολιάζει η ΤΕ του ΚΚΕ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΤΕ:

Ως προστασία των “εθνικών συμφερόντων” παρουσίασε από τη Ρόδο όπου βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα στο στόμα του Λύκου, δηλαδή εκεί όπου συγκρούονται τα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα για τους ανταγωνιστικούς δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Η αλήθεια είναι ότι η βαθιά εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς γίνεται για να στηρίξει τα συμφέροντα εφοπλιστών και ενεργειακών ομίλων, εκθέτοντας το λαό μας σε μεγάλο κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή διαψεύδονται αλλεπάλληλα οι εγγυήσεις για τη δήθεν διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή της στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία  διατηρεί το σύνολο των διεκδικήσεών της και συνεχίζει να αποτελεί για το ΝΑΤΟ  στρατηγικό εταίρο, κρίσιμο όπως λένε για τη διατήρηση της συνοχής της νοτιοανατολικής του πτέρυγας. Πάνω σε αυτό το έδαφος είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες ευρύτερων διευθετήσεων στην περιοχή, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Είναι πρόκληση η αναφορά του στην «προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας» τη στιγμή που με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης ένας λαός, ο παλαιστινιακός σφαγιάζεται, με νωπές τις εικόνες από το μακέλεμα εκατοντάδων Παλαιστινίων που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια. Άλλωστε η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα έχει να κάνει και με τη στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

Μόνη λύση, η παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Να διεκδικήσει με την πάλη του:

  • Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα. Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα και της χρησιμοποίησης του Στρατηγείου της Λάρισας.
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.
  • Κανένας Έλληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.