Κινητοποίηση καταδίκης των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης

κινητοποίηση

κινητοποίησηΚινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στη Πλατεία Κύπρου χθες το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Πόλης.

Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν το καινούργιο αντεργατικό έκτρωμα  που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή που καταργεί στην ουσία το απεργιακό δικαίωμα, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς για χρέη στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, ιδιωτικοποιεί τη δημόσια περιουσία, υλοποιεί κατά γράμμα, τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους, τσακίζοντας το λαό.

Το μήνυμα της συγκέντρωσης των ταξικών δυνάμεων είναι η συνέχιση του αγώνα, το δυνάμωμα της λαϊκής πάλης και της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική , ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και όλα τα μνημόνια, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, τα μέτρα εξόντωσης του λαού. Ο αγώνας αυτός να φτάσει μέχρι τέλους, μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ψήφιση του νέου αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου βρήκε χτες το απόγευμα χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους να διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα, πίσω από τα πανό των σωματείων τους, των ενώσεών τους και άλλων μαζικών φορέων, σε πολλές πόλεις της χώρας, με τα συνθήματα υπεράσπισης του απεργιακού δικαιώματος και καταγγελίας της κυβερνητικής κοροϊδίας για τον υποτιθέμενο …μεταμνημονιακό παράδεισο να ακούγονται δυνατά και αποφασιστικά.

Κόντρα στην επιδίωξη της κυβέρνησης να ψηφιστούν τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου χωρίς να «κουνηθεί φύλλο», τα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν χτες το απόγευμα από το ΠΑΜΕ, από τα ταξικά συνδικάτα, βροντοφώναξαν πως οι εργαζόμενοι «την οργάνωσή τους και την απεργία δεν την παραδίδουν στην εργοδοσία». Στις συγκεντρώσεις καταδικάστηκαν επίσης οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που με τη στάση τους έβαλαν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτικ,ή προσέφεροντας πολύτιμη βοήθεια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.