Η ασυδοσία των μεγαλοεπενδυτών στο παραλιακό μέτωπο των νησιών στην ουσία επιβραβεύεται

Την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου να ζητήσει από την κυβέρνηση την κατάργηση των επιπλέον 12 μέτρων στη χάραξη γραμμής αιγιαλού και παραλίες καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου.

Επισημαίνει ότι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προωθεί την παραπέρα εμπορευματοποίηση περισσότερων παραλιακών εκτάσεων, η κατάργηση αυτής της προστατευτικής διάταξης θα επιδεινώσει την ήδη αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες, ειδικά της Ρόδου.

«Η ασυδοσία των μεγαλοεπενδυτών στο παραλιακό μέτωπο των νησιών στην ουσία επιβραβεύεται, ανοίγοντας παραπέρα την όρεξή τους να μην αφήσουν σπιθαμή αιγιαλού και παραλίας που να μη την κάνουν τσιφλίκι τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει, ακόμα, ότι καταψήφισε την εν λόγω πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, η οποία θα περάσει στη Βουλή ως ακόμα μια ικανοποίηση των απαιτήσεων του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου που πολιορκεί ανηλεώς κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου δίπλα στη θάλασσα και όχι μόνο.

«Θεωρούμε ότι η διατήρηση της συγκεκριμένης διάταξης είναι ευεργετική για το φυσικό περιβάλλον, αναγκαία για εξασφάλιση ελεύθερων χώρων στις παραλίες και πρέπει να παραμείνει και μετά τη μετάπτωση της περιοχής μας στο Εθνικό Κτηματολόγιο», τονίζει και καταλήγει: «Με τον αγώνα όλων των εργαζομένων, να έρθει αποφασιστικά στο προσκήνιο μαζί με όλες τις δίκαιες σήμερα διεκδικήσεις τους, η απαίτηση για ελεύθερες και δωρεάν παραλίες για το λαό».