Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Ρόδο για το πολυνομοσχέδιο και τις απολύσεις

κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Ρόδο

κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη ΡόδοΔελτίο τύπου

Συγκέντρωση οργάνωσε η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ έξω από το κτίριο της εφορίας στη Ρόδο στο οποίο στεγάζεται και το τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας

Η συγκέντρωση οργανώθηκε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που οργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα 12 Γενάρη, ημέρα που ήρθε στην ολομέλεια της βουλής το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα που βάζει εμπόδια στην απεργία και γενικεύει τους πλειστηριασμούς, ανάμεσα σε άλλα βάρβαρα μέτρα.

Ο χώρος επιλέχθηκε συμβολικά, για να δοθεί μήνυμα στήριξης των απολυμένων της Aldemar, της αλληλεγγύης ενάντια στη στοχοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων. Άλλωστε, τα εμπόδια που θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση αφορούν ακριβώς την παρεμπόδιση της οργάνωσης της πάλης μέσα στους τόπους δουλειάς.

Παρά την προκλητική προσπάθεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και των ντόπιων παραρτημάτων τους, που κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την οργάνωση λαϊκών κινητοποιήσεων, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε προκηρυγμένη απεργία στην περιοχή, εργαζόμενοι και πρωτοβάθμια Σωματεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών πρωτοβάθμιων Σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της επιθεώρησης εργασίας για την παθητική στάση με την οποία αντιμετωπίζονται οι εκατοντάδες καταγγελίες των εργαζομένων, την ανοχή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Ζήτησαν την αυστηρή αντιμετώπιση των προκλητικών εκδικητικών απολύσεων στην προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση τη Δευτέρα 15 Γενάρη.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Κύπρου, ημέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

12 Γενάρη 2018