Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για το νερό

Διαμαρτυρία για το πρόβλημα της υδροδότησης της Ρόδου οργάνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Iούλη η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ έξω από το Δημαρχείο της πόλης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αντιπροσωπείες Σωματείων της περιοχής, ανάμεσά τους και πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ.

Μάλιστα τις τελευταίες 15 μέρες οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πολύωρες διακοπές της υδροδότησης και μάλιστα σε συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο οξυμένο σε χωριά που βρίσκονται σε υψόμετρο και δεν έχουν καθόλου νερό όλες αυτές τις μέρες.

Την ίδια στιγμή στο νησί η μια ξενοδοχειακή μονάδα ξεφυτρώνει δίπλα στην άλλη πολλαπλασιάζοντας τις ανάγκες υδροδότησης κατά τη διάρκεια των μηνών του καλοκαιριού που στους κατοίκους του νησιού προστίθενται χιλιάδες τουρίστες.

«Λύση τώρα! Το νερό δημόσιο αγαθό όχι εμπόρευμα», απαίτησαν οι εργαζόμενοι με το πανό που άνοιξαν μπροστά στο Δημαρχείο. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, στον οποίο έθεσε το αίτημα για άμεση λύση στο πρόβλημα, χωρίς να πάρει ουσιαστική απάντηση.

Απαίτησαν να κατέβει ειδικό συνεργείο του αρμόδιου υπουργείου και να προχωρήσει την υδροδότηση του νησιού από το Φράγμα του Γαδουρά

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε επαγρύπνηση καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται ακόμα στην αρχή του και το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται και να γίνεται εντονότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *