Δελτίο τύπου της Τ.Ε. νότιας Δωδ/σου του ΚΚΕ-Δεν διστάζουν ακόμα και να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία

αφίσα για την απεργία

αφίσα για την απεργίαΔελτίο τύπου

Δεν διστάζουν ακόμα και να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία

Αποφασισμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τελειώσει μια και καλή με τις «παθογένειες» του παρελθόντος, όπως ονομάζει τις εργατικές κατακτήσεις και τα λαϊκά δικαιώματα, έφερε χθες στη Βουλή τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης για να ψηφιστούν τη Δευτέρα.

Δεκάδες είναι οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις που έρχονται να προστεθούν στα μέτρα όλων των προηγούμενων μνημονίων. Μπροστά στον εφιάλτη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, των περικοπών στα προνοιακά επιδόματα, μπροστά στην ασυδοσία της εργοδοσίας που κατοχυρώθηκε και με νόμους τα τελευταία χρόνια,  η κυβέρνηση βάζει  χειροπέδες στους εργαζόμενους με το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, για να διασφαλίσει χωρίς εμπόδια την κερδοφορία των επενδυτών και του κεφαλαίου.

Στο όνομα της ανάπτυξης είτε δίκαιης, είτε «νησιωτικής» όπως την παρουσιάζουν και οι ντόπιοι βουλευτές, έχει προαπαιτούμενα αιματηρές θυσίες των νησιωτών και όλου του λαού για πολλές δεκαετίες.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης ,των αστικών κομμάτων και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που συντάχθηκε στις επιταγές του κεφαλαίου , η μόνη πραγματική διέξοδος για τους εργαζόμενους και το λαό είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, το δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας, η  πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, σε σύγκρουση με τα σχέδια και τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Ρόδος 10/01/2018