Κάλεσμα στήριξης στη Λαϊκή Συσπείρωση προς τους κατοίκους της Νότιας Ρόδου

Κάλεσμα στήριξης στη Λαϊκή Συσπείρωση προς τους κατοίκους της Νότιας Ρόδου με ανακοίνωσή τους κάνουν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι Δεστούνης Γιώργος, Κυπριάδης Σάββας, Φαρμακίδης Κώστας, Κουπάδη Ασπασία και Φραζής Νίκος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Συντοπίτισσα, συντοπίτη,

μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε καλεί να σκεφτείς με βάση τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας. Να προβληματιστείς γιατί τα τελευταία χρόνια ζούμε μια μεγάλη υποβάθμιση της περιοχής μας, της Νότιας Ρόδου, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι και ειδικά νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον όμορφο τόπο μας.

Σήμερα υπάρχουν χωριά στη Νότια Ρόδο με λιγότερους από είκοσι μόνιμους κατοίκους, δηλαδή χωριά που κινδυνεύουν να σβήσουν από τον χάρτη! Τα προβλήματα προφανώς δεν ξεκίνησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ωστόσο οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο και τα αδιέξοδα γιγαντώθηκαν.

Τραγική επιβεβαίωση η φετινή μεγάλη πυρκαγιά που από τα Απόλλωνα, έσβησε στην περιοχή μας στη θάλασσα, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καίγοντας, σπίτια, μαγαζιά , καλλιέργειες και ζώα. Ενώ η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε είναι ανυπολόγιστη καθώς καταστράφηκε ό,τι δάσος είχε γλιτώσει από προηγούμενες φωτιές, στην περιοχή του Ασκληπιείου, του Γενναδίου και του Βατίου.

Όμως ούτε σήμερα, μετά από αυτή την τεράστια καταστροφή λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, με αποτέλεσμα τα χωριά μας, οι οικισμοί και τα λίγα δάση, να κινδυνεύουν από νέες καταστροφές. Τελικά οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου ζούμε εδώ και χρόνια την πλήρη εγκατάλειψη του κράτους στην πολιτική προστασία αλλά και σε άλλους σημαντικούς τομείς:

  • Στις δομές υγείας, με κόσμο να πεθαίνει λόγω των ελλείψεων ειδικευμένων γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ.
  • Στην παιδεία, με σοβαρά προβλήματα στα σχολικά κτήρια, με κενά του απαραίτητου προσωπικού. Χωρίς αθλητικές, πολιτιστικές δραστηριότητες και υποδομές για τα εκατοντάδες παιδιά των χωριών.
  • Στην έλλειψη νερού με αποτέλεσμα σε πολλά χωριά οι κάτοικοι να υποχρεώνονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα και πολλοί αγρότες να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν το επάγγελμα και τα χωριά τους.
  • Στην ανεξέλεγκτη κατάσταση με τα ελάφια, που αφενός έχουν γίνει αιτία πολλών τροχαίων ατυχημάτων και αφετέρου προκαλούν τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Συντοπίτισσα, συντοπίτη, σκέψου: Για όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν συγκεκριμένοι υπεύθυνοι. Σίγουρα, είναι βαριές οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΝΔ, όμως είναι εξίσου υπεύθυνοι η Περιφέρεια και ο Δήμος, που εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική της. Για παράδειγμα, η δημοτική αρχή μοιράζει πρόστιμα σε κατοίκους στο Γεννάδι για σπατάλη νερού, όμως οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην ίδια περιοχή μπορούν να ξοδεύουν όσο νερό θέλουν χωρίς κανέναν έλεγχο και περιορισμό!

Δήμος και Περιφέρεια εφαρμόζουν στη Νότια Ρόδο την πολιτική που διαθέτει με το τσουβάλι χρήματα και πόρους για τις μεγάλες επιχειρήσεις στον τουρισμό, αλλά για τις ανάγκες του λαού των χωριών μας απαντάνε μονότονα πως το κράτος δεν έχει λεφτά! Για παράδειγμα, διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ για επιδοτήσεις για την κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων όμως δεν βρίσκουν πόρους για να κατασκευάσουν νέο νηπιαγωγείο στο Γεννάδι, το οποίο διεκδικεί ο Σύλλογος γονέων εδώ και έξι χρόνια!

Σήμερα λοιπόν που έφτασαν οι εκλογές, όλοι αυτοί που ευθύνονται για τις τραγικές καταστάσεις που ζούμε, έρχονται και ζητάνε ξανά την ψήφο μας, για να συνεχίσουν την ίδια καταστροφική πολιτική, εξυπηρέτησης των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος των τόσων προεκλογικών μεταγραφών και συνδιαλλαγών: ποιοι επιχειρηματίες θα διασφαλίσουν νέα έργα, κρατικό χρήμα και επιδοτήσεις.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση που προκαλεί δικαιολογημένα οργή και αποστροφή, έχεις επιλογή, ΨΗΦΟ στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!

Γιατί στους αγώνες των κατοίκων των χωριών, όπως για τη δημόσια υγεία, για τα σχολεία από τους συλλόγους γονέων, για τα προβλήματα των αγροτών με τις κινητοποιήσεις της συντονιστικής των αγροτών της Νότιας Ρόδου, ήταν παρών και στήριξαν πραγματικά μόνο οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Γιατί μόνο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στήριξε ξεκάθαρα και σταθερά με θέσεις και επιχειρήματα, τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Νότιας Ρόδου σε περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο.

Γιατί στα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε περιφέρεια και δήμο βρίσκονται αγωνιστές που πρωταγωνίστησαν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Νότιας Ρόδου.

Γιατί οι αγώνες αυτοί είχαν σημαντικά αποτελέσματα: έφεραν τα προβλήματα των χωριών μας στην δημόσια συζήτηση και εξανάγκασαν την κυβέρνηση να υλοποιήσει κάποια αιτήματα όπως π.χ. την πρόσληψη τριών νοσηλευτριών στο Π.Ι. Γενναδίου.

Γιατί θέλουμε εμείς, τα παιδιά μας, και οι επόμενες γενιές, ένα καλύτερο μέλλον, για να μπορούμε να ζήσουμε στα χωριά μας με:

  • Σύγχρονες υποδομές δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας.
  • Αξιοπρεπές εισόδημα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
  • Υποδομές αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Σε ένα όμορφο περιβάλλον, με αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων και διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Για όλα τα παραπάνω σε καλούμε να στηρίξεις σε περιφέρεια και δήμο ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Για να έχουν οι νέοι αγώνες γερά στηρίγματα, με περισσότερους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους αγωνιστές!

Δεστούνης Γιώργος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Κυπριάδης Σάββας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Φαρμακίδης Κώστας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Κουπάδη Ασπασία, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος

Φραζής Νίκος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος