ΚΟΒ Σαντορίνης του ΚΚΕ: Για την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο (VIDEO)

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες Σαντορινιούς πολίτες που βρέθηκαν την Κυριακή σε μια μεγάλη και με παλμό κινητοποίηση – πορεία από το Νοσοκομείο στα Φηρά.

Η κινητοποίηση, που οργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών και στην οποία συμμετείχαν σωματεία (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στον Τουρισμό, Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου), η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης της ΟΓΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας και πλήθος ενεργών πολιτών, ήταν η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν συνθήματα απαιτώντας το αυτονόητο δικαίωμα σε δωρεάν και δημόσια υγεία, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, χωρίς ιδιώτες και εργολάβους, χωρίς ΣΔΙΤ και επιχειρηματική δράση μέσα στο νοσοκομείο, με όλες τις εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλείες, χωρίς κόφτες για όλους!

Όσο γι’ αυτούς που, και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους επιχειρηματίες της υγείας, συμβάλλοντας στη διάλυση της δημόσιας υγείας (ξεχωρίζοντας την ίδρυση του πρώτου νοσοκομείου ΑΕ), πάει πολύ να προσπαθούν τώρα, με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, να οικειοποιηθούν αυτές τις κινητοποιήσεις. Κι η κοροϊδία έχει τα όριά της! Ας μην χρησιμοποιούν, λοιπόν, τέτοιες πρωτοβουλίες για να «ξεπλύνουν» τα πεπραγμένα τους γιατί ματαιοπονούν. Το νησί της Σαντορίνης δεν είναι το νησί των Λωτοφάγων!

Η πραγματική ελπίδα ήταν χθες στο δρόμο με τα σωματεία, τις συλλογικότητες, το λαό της Σαντορίνης συνολικά να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, να μην ρίχνει τον πήχη των διεκδικήσεων του και να φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα του. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος, αυτός είναι ο μόνος δρόμος και το ΚΚΕ θα είναι, όπως πάντα, μαζί του στους αγώνες, γιατί και στην Υγεία:

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!