Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου: Απεργούμε ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης!

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 11:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η κυβέρνηση από τους πρώτους κιόλας μήνες της νέας της θητείας έχει δείξει τα δόντια της στους εργαζόμενους, τις προθέσεις της για να εξυπήρετήσει με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο την μεγάλη εργοδοσία.

Δεν δίστασε μέσα στην τραγωδία που ζούμε οι εργαζόμενοι και ο λαός απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, πριν ακόμα μαζευτούν τα συντρίμμια μας, να φέρει στη Βουλή ένα ακόμα νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο, τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, τσακίζοντας κάθε εργασιακό μας δικαίωμα.

Μας παρουσιάζουν ως πρόοδο το να “επιλέγει” ο εργαζόμενος να δουλέψει ως και 13 ώρες την ημέρα σε πολλαπλούς εργοδότες. Αλήθεια ποιος και γιατί επιλέγει να δουλέψει τόσες ώρες, αν όχι από ανάγκη για να συμπληρώσει το μισθό που δε φτάνει για να βγει ο μήνας;

Νομοθετούν τις συμβάσεις μηδενικών ωρών, άλλο ένα δωράκι στην εργοδοσία για να εξασφαλίζει εργαζόμενους μιας χρήσης, χωρίς κανένα δικαίωμα μόνο για ένα μεροκάματο για τα εορταστικά ωράρια, τις Μαύρες Παρασκευές, τις Λευκές Νύχτες και κάθε φορά που έχουν ανάγκη.

Δίνουν το δικαίωμα στην εργοδοσία να μην δηλώνουν τις αλλαγές στο ωράριο εργασίας, τις υπερωρίες κλπ πριν αυτές να ξεκινήσουν. Αν μέχρι σήμερα μαθαίναμε τις αλλαγές του προγράμματος λίγες ώρες πριν να πιάσουμε δουλειά, ή σε πολλές περιπτώσεις και κατά την διάρκεια της βάρδιας φανταζόμαστε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, δεδομένης και της κατάστασης και της υποστελέχωσης που επικρατεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Κι επειδή όλα αυτά θυμίζουν λιγάκι Μεσαίωνα, παίρνουν μέτρα για να τσακίσουν την όποια αντίδραση των εργαζομένων ποινικοποιώντας ακόμα περισσότερο το δικαίωμά μας στην απεργία, με επιβολή προστίμων και ποινή φυλάκισης σε όσους ασκήσουν “ψυχολογική βία” ή εμποδίσουν απεργοσπάστες να μπουν για δουλειά.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουμε απαθείς στο τσάκισμα της ζωής μας! Τώρα είναι ώρα δράσης για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο, για να αποσυρθεί. Δεν τσιμπάμε στα καλέσματα για δήθεν “θετικές αλλαγές” που μπορεί να γίνουν σε αυτό το νομοσχέδιο, έχουμε εμπειρία τι σημαίνει ο διάλογος αυτός, που πάντα γίνεται διάλογος για το πόσα θα χάσουμε!

Οργανώνουμε τον αγώνα μας για δουλειά και ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Παλεύουμε για:

  • Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και τα καύσιμα.
  • Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια, η εγκληματική πολιτική του κέρδους.
  • Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.”

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ